I februar har der været det laveste udbud af boliger i 16 år.

Det viser tal fra Finans Danmark, interesseorganisation for den finansielle sektor. Tallene dækker over udbuddet af huse, lejligheder og sommerhuse.

Ifølge tallene er udbuddet af boliger i februar faldet med næsten 350, så der i slutningen af måneden har været 29.373 boliger til salg.

Det er det laveste siden februar 2006 og altså det laveste i præcist 16 år.

I Finans Danmark bemærker Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør, at det ikke er usædvanligt, at der bliver sat færre boliger til salg om vinteren.

- Al erfaring viser, at flere vælger at sætte deres bolig til salg i løbet af foråret og sommeren.

- Potentielle huskøbere har dog i år færre valgmuligheder end tidligere.

- Hvis man er på jagt efter et nyt hjem, kan man derfor opleve, at der vil være længere imellem "til salg"-skiltene, siger Ane Arnth Jensen.

For alle tre boligtyper - huse, lejligheder og sommerhuse - har udbudspriserne i februar været højere sammenlignet med et år tidligere.

Eksempelvis har udbudspriserne for huse været godt otte procent højere. For lejligheder har de været godt fire procent højere.

I Arbejdernes Landsbank peger økonom Lisette Rosenbeck Christensen på, at de højere udbudspriser giver køberne ringere kort på hånden i boligjagten.

Årsagen er, at det resulterer i korte salgstider og begrænset betænkningstid.

- Omvendt stiller det sælgerne i en ganske solid forhandlingssituation.

- Men på trods af de vanskeligere forhold ved at finde den rigtige bolig til prisen så holder køberne sig ikke tilbage, og handelsaktiviteten på boligmarkedet er fortsat imponerende høj i øjeblikket, siger hun.

Økonomen forventer, at boligudbuddet som vanligt vil stige i foråret. Det vil igen give køberne flere muligheder at vælge imellem.

Lisette Rosenbeck Christensen siger dog også, at man nok ikke skal forvente et markant højere udbud.

/ritzau/