Ecco er kommet i strid modvind, fordi de har valgt at holde deres butikker i Rusland åbne.

Men den folkelige modvind får altså ikke i første omgang blæst det danske skofirma af listen over kongelige hofleverandører.

Det fortæller kommunikationschef i Kongehuset, Lene Balleby, til B.T.

»Vi kommenterer som udgangspunkt ikke konkrete sager, men vi følger selvfølgelig med i, hvordan tingene udvikler sig,« siger hun.

Ecco, der ejes af familien Kasprzak fra Sønderjylland – en af Danmarks rigeste familier – har satset stort på det russiske marked, hvor den sønderjyske skoproducent har 250 butikker og over 1.500 ansatte.

Men på trods af flere kritiske røster – herunder fra en del forbrugere og flere kendte danskere – har skoproducenten indtil videre valgt at holde fast i beslutningen om at blive på det russiske marked.

Ecco vil nemlig ikke 'lade deres medarbejdere i stikken'.

Sidenhen har ledelsen lukket helt i, efter de ufortrødent har fortsat driften i Rusland.

B.T. har i flere uger forsøgt at få svaret uddybet fra Ecco, men det er ikke lykkedes.

Det er især på Facebook og Trustpilot, at Ecco har mødt markant modstand.

'Skam jer og kom ud af Rusland nu!' lyder det blandt andet fra en bruger på Facebook.

'At støtte russerne vejer tungere end hensynet til millioner af fordrevne ukrainere og død og ødelæggelse?! Det er hensynsløst og skammeligt og utilgiveligt. FØJ ECCO!', skriver en anden bruger på trustpilot.

Ecco har været aktive i Rusland siden 1993, hvor det russiske marked stod for 1,3 milliarder kroner af selskabets omsætning på 8,2 milliarder kroner i 2020.