Den danske transportkæmpe DSV har budt 26,5 milliarder kroner for konkurrenten Panalpina fra Schweiz.

Det skriver Panalpina på sin hjemmeside.

DSV har længe haft en særdeles succesfuld strategi, hvor store konkurrenter bliver opkøbt og integreret ind i selskabet.

- Som led i sine pligter overvejer bestyrelsen i Panalpina nu buddet sammen med professionelle rådgivere, skriver Panalpina på sin hjemmeside.

Buddet i lokal valuta lyder på fire milliarder schweiziske franc eller 170 franc per aktie. Det er lagt som en blanding af kontanter og aktier.

Panalpina har 14.000 ansatte og er til stede i 70 lande.

I 2017 havde selskabet et driftsresultat (EBIT) på 103,3 millioner schweizerfranc.

Tirsdag kostede aktien i selskabet 137 schweizerfranc ved børslukketid, og budprisen på 170 schweizerfranc svarer dermed til betaling af en præmie på 24,1 procent.

Sidste år forsøgte DSV ad to omgange at købe konkurrenten Ceva Logistics - uden held.

- Panalpina har tidligere været på tale, da DSV sidste år måtte droppe forsøget på at købe branchekollegaen Ceva Logistics. At buddet kommer allerede nu, kan måske overraske lidt - men der er muligheder for DSV i et opkøb, siger DSV-analytiker hos Sydbank Mikkel Emil Jensen til Ritzau Finans og fortsætter:

- DSV er meget interesseret i Air & Sea-divisionen - og hos Panalpina har indtjeningen ligget til den lave side. Men vi har tidligere set, at DSV er i stand til at løfte sådan en opgave.

Det sidste store opkøb fra DSV's hånd var amerikanske UTi i 2015 for ni milliarder kroner, men allerede i starten af 2018 var sammenlægningen så meget på plads, at DSV varslede, at man var klar til nye opkøb.

Det skete efter et årsregnskab for 2017, hvor omsætningen landede på 74,9 milliarder kroner, og nettoresultatet steg til tre milliarder kroner.

Samtidig var antallet af ansatte steget til over 48.000.

- Efter at have lagt integrationen af UTi bag os, kan vi nu koncentrere os om at udvikle DSV, og vi forventer op til 11 procents vækst i indtjeningen i 2018.

- Opkøb er stadig på dagsordenen, og vi vil fortsat være på udkig efter relevante muligheder, skrev DSV's administrerende direktør, Jens Bjørn Andersen, i en pressemeddelelse på det tidspunkt.

/ritzau/