Næsten to millioner rejsende var i januar gennem Københavns Lufthavn - og de flyver i stigende grad til Asien.

En voksende mængde rejser til Asien har været med til at øge mængden af trafik, der suser gennem Københavns Lufthavn.

Det viser lufthavnens trafiktal for januar. Sammenlignet med samme måned sidste år er trafikken steget med 2,3 procent. Det betyder, at næsten to millioner rejsende gennem lufthavnen.

- Det er især den voksende lyst til at rejse langt, der driver fremgangen af antallet af rejsende, siger lufthavnens direktør, Thomas Woldbye, i en pressemeddelelse.

Den voksende trafik til Asien ses blandt andet ved, at en Mellemøstens største transitlufthavne i Doha er blandt de ti hyppigste destinationer fra Københavns Lufthavn for første gang.

Lufthavnen, Hammad International Airport, benyttes blandt andet af Qatar Airways som en mellemstation til rejser videre ud i Asien. Otte ud af ti rejsende til Doha flyver til eksempelvis Bali i Indonesien eller Thailand.

Men også Københavns Lufthavn spiller en større rolle som transitlufthavn. Antallet af passagerer, der ankom til København for at skifte til et andet fly videre, er steget med 6,3 procent.

- Vi kan se bag tallene, at væksten i transfer især er drevet af ruterne til Kina, Indien og USA - ikke mindst SAS' rute til Hong Kong.

- Dertil kommer de, der flyver ind til CPH for at rejse videre til et af de store hubs i Mellemøsten, siger Thomas Woldbye.

Mens de lange flyrejser vokser i antal, skrumper indenrigsflyvningen til og fra København. Den udgjorde i januar 6,2 procent af trafikken.

/ritzau/