En af de helt store pessimister på Wall Street kommer nu med godt nyt.

Der er tale om Morgan Stanleys strateg, Mike Wilson, der forudser, at aktiemarkedet vil genvinde sine tab og handle i nye rekordhøjder i 2024.

»Dette er ikke enden på verden. Dette er ikke 2008. Der vil ikke komme en finanskrise,« siger han til CNBC tirsdag, ifølge Insider.

Læs også: Raser over C25-selskab: 'Hovedløst'

Mike Wilson har gentagne gange været pessimistisk omkring aktiemarkedet siden slutningen af 2021. Hans nervøsitet har især været igangsat af, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, ville blive tvunget til aggressivt at hæve renten for at tæmme inflationen, hvilket i sidste ende ville føre til et fald i virksomhedernes indtjening.

Men alle de problemer burde aktiemarkedet kunne få styr på og ryste dem af sig, lyder det fra strategen.

Mike Wilson tror, at S&P 500-indekset i midten af oktober vil komme ned og bunde i kurs 3.000, hvilket indikerer et fald omkring 25 procent fra nuværende niveau, men senere forventer han også en genopretning.

Læs også: C25-gigant sender 390 millioner kroner til aktionærerne

»Vi er ikke så pessimistiske. Vi tror, at det er et cyklisk bear-marked. Vi tror på fremtiden. Vi er ret konstruktive med hensyn til investeringscyklen. Vi tror, ​​at teknologien vil fortsætte med at være en stor del af den amerikansk økonomi. Vi tror, ​​at omfordelingen af ​​indkomst og rigdom vil være en stor drivkraft for forbrugeren,« siger han til CNBC.

Det vil i sidste ende betyde, at S&P 500-indekset kan handle over dens tidligere top i kurs 4.800 inden for de næste 18 måneder, men højst sandsynligt vil det først ramme i 2024.

»Vi er faktisk ret optimistiske for 2024 og 2025, men vi skal stadig igennem denne dal,« siger han.

Denne artikel er fra Euroinvestor.