Der er i den grad sat strøm til salget af Tesla-biler, efter firmaet 13. januar valgte at sætte prisen drastisk ned på nogle af bilmodellerne.

Det skriver DR.

Model Y-varianten fik for eksempel et prishug på hele 100.000 kroner, og er den næstmest solgte i januar måned.

Faktisk blev der indregistreret hele 481 nye Model Y i januar. Hvis man ser på januar 2022, så blev der kun indregistreret ni nye biler i den periode. I alt blev der indregistreret 3.008 nye Teslaer i 2022 – det virker allerede nu som et tal, der bliver slået med flere længder.

Ifølge Jan Lang, der er markedsanalytiker hos Bilbasen, er Tesla i forvejen et af de mest populære mærker, og Model Y'en er en af de mest populære modeller. Prishugget har derfor fået en del danskere til at tage springet til en elbil.

Selvom han er overrasket over det høje antal af indregistreringer i januar, forventer han, at det bliver endnu vildere i februar.

»Jeg forventer også, at vi vil se endnu højere tal i februar, fordi de tal, vi får nu, er ikke salgstal, men indregistreringstal. Det er biler, der er kommet plader på, så det kommer til at fortsætte det her,« siger han til DR.

I januar 2023 er der kun en bil, der overgår Tesla Model Y, når det kommer til indregistreringer. Det er Peugeot 208, hvor der blev indregistreret 527 nye biler.