Lyt til artiklen

En henvendelse fra en kunde har udløst en bøde på 15.000 kroner til den kendte, landsdækkende fastfoodkæde Carl's Jr.-restaurant i Odense.

Plus en sur smiley.

Det blev således resultatet af et besøg fra Fødevarestyrelsens kontrollanter sidst i juli. TV 2 Fyn har også skrevet om sagen.

Af kontrolrapporten fremgår det, at manglende rengøring flere steder har været årsagen til bøden.

»Køleskab med opbevaring af burgerbøffer fremstår med indtørret produktrester på sider samt på låge udvendigt, kasse med salt fremstår med produktrester udenpå og produktrester i saltet, centerstationen over fødevarer fremstår med fedtede belægninger og produktrester,« som det bliver beskrevet.

Og det fortsætter: »Softicemaskine fremstår med indtørret softice ved dosseringstud, ismaskine i serveringsområde fremstår med fedtet sodavandsrester ved dosseringsområde samt fedtede belægninger af støv udenpå, gulvet i fryserum fremstår med produktrester langs gulv.«

Og fortsætter: »I kølerum ses indtørret produktrester på hylder, hylde med opbevaring af sirupper ses med fedtede og indtørret produktrester samt håndvask i serveringsområde ses med indtørret sodavand samt vægge omkring håndvasken ses med indtørret snavs.«

Ve tre tidligere besøg i 2022 har Carl's Jr. i Odense hver gang fået en glad smiley, og ifølge kontrolrapporten havde man i forbindelse med Fødevarestyrelsens kontrolbesøg følgende forklaring på de mange rengøringsudfald:

»Der har været en dårlig lukkevagt i går, som ikke har gjort ordentligt rent,« lød det angivelig.

Den pågældende restaurant i Odense ligger nær IKEA i den østlige del af den fynske hovedstad. Der findes i alt 16 Carl's Jr.-restauranter i Danmark.