På nationalbankens opfordring arbejder to store schweiziske banker på en aftale om fusion. UBS stiller krav.

De schweiziske banker Credit Suisse og UBS og landets finansielle vagthund, Finma, arbejder lørdag på at komme til enighed om en aftale om fusion af de to banker.

Parterne håber at nå til enighed lørdag aften.

Det fortæller anonyme kilder tæt på sagen til Financial Times.

De to bankers bestyrelser mødes denne weekend med regulative myndigheder fra USA, Storbritannien og Schweiz for at diskutere en potentiel fusion af de to banker.

UBS har ifølge Financial Times sat særlige krav, hvis banken skal overtage Credit Suisses forretninger i form af godtgørelse, eller at regeringen dækker fremtidige sagsomkostninger i forbindelse med aftalen.

Hvis fusionen bliver en realitet, vil det skabe en af de vigtigste og største finansielle institutioner i Europa.

UBS har 1,1 billion schweizerfranc i aktiver, hvor Credit Suisse har 575 milliarder. En billion er en million millioner.

Credit Suisse har over de seneste 12 måneder været udfordret med, at kunder trækker deres penge ud af banken.

Ifølge kilderne toppede indlånsudstrømningen med 10 milliarder schweizerfranc om dagen i sidste uge.

Den schweiziske nationalbank og Finma har tidligere meddelt, at de mener, at den bedste løsning på Credit Suisse's tillidskollaps blandt kunderne er, at de to banker slås sammen.

Jagten på en aftale mellem de to banker kommer i kølvandet af, at den schweiziske centralbank har stillet 50 milliarder schweizerfranc til rådighed for Credit Suisse i form af et lån. Det svarer til omtrent 380 millioner.

Bankens storaktionær, Saudi National Bank, gentog onsdag sin udmelding om, at den ikke vil investere yderligere i Credit Suisse. Hvis Saudi National Bank ejer mere end 9,9 procent af aktierne, træder nye regler i spil.

Det resulterede i et aktiefald på knap 25 procent. Aktien er imidlertid kommet sig lidt efter centralbankens udmelding.

Credit Suisse har gennem årene haft mange skandalesager på nakken om blandt andet hvidvask.

I 2022 satte banken 1,2 milliarder schweizerfranc til side til juridiske sager. Den meddelte desuden, at uafklarede retssager kunne resultere i yderligere 1,2 milliarder schweizerfranc.

UBS, Credit Suisse, den schweiziske centralbank og den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har alle nægtet at kommentere sagen.

Bank of England har ikke reageret endnu, skriver Financial Times.

/ritzau/