En truende konkurs er blevet afværget – i hvert fald foreløbig – og Nordens største sportskæde lever nu på bankens nåde.

Sådan ser situationen ud efter, at sportsgiganten XXL har fået refinansieret deres banklån og lavet en ny aktietegning, som giver selskabet omkring 265 millioner kroner.

Det skriver det norske erhvervsmedie E24.

De dårlige nyheder om sportsgiganten har ellers stået i kø det seneste års tid:

Først var der historien om de ansatte, som blev straffet med armbøjninger, hvis de kom for sent.

Så skrev norske medier om lederkurser, som havde karakter af en 'krigsskole', og hvor medarbejdere i undertøj blev overhældt med iskoldt vand.

I efteråret afslørede E24 så, at XXL-ansatte blev tvunget til at arbejde uden løn på Arbejdernes Internationale kampdag, 1. maj.

Heller ikke økonomisk har der været meget at glæde sig over for koncernens ledelse.

Det ene dårlige regnskab efter det andet og en enorm gæld førte i februar til med et drastisk aktiefald på børsen i Oslo. Det lignede et fuldstændigt kollaps.

»Jeg er egentlig ganske afslappet. Uanset om vi bryder lånebetingelserne eller ej, så vil vi have en ny løsning ved udgangen af første kvartal,« lød det ifølge Finans.dk fra bestyrelsesformanden i XXL, Hugo Maurstad, først i februar.

Nu er der så endelig godt nyt fra kæden, som er Nordens største forhandler af sportstøj og fritidsudstyr. Omend det meget vel kan være en stakket frist.

XXL holder nemlig nu kun en truende konkurs fra døren ved hjælp af nye banklån og en aktieudvidelse.

Firmaet har fået en ny aftale med bankerne DNB og Nordea, som består af fire forskellige lån.

Det drejer sig dels om et afdragsfrit lån på 330 millioner kroner med en løbetid på tre år, dels om tre lån med kassekredit på i alt 630 millioner kroner og en løbetid på enten ét eller tre år.

Til gengæld kræver bankerne, at sportskæden skaffer likviditet på 66 millioner kroner over årets andet og tredje kvartal samt fordobler det i årets sidste kvartal med julesalget, hvorefter kvartalskravet igen falder til 66 millioner kroner i første halvdel af 2021.

XXL har i alt 60 varehuse i Norge, Sverige og Finland, men i Danmark sælger den kun via nettet.