Lars Larsen og Jysk leverede et rekordoverskud på 3,3 milliarder kroner i 2017. Det får medarbejderne i Jysk nu en del af. Således får alle butiksansatte i gennemsnit 14.500 kr. i en julebonus.

Det skriver Avisen.dk.

Samlet set får 1.200 butiksansatte i de 103 butikker landet over del i 17 millioner kroner, og derudover er der særlige bonusser til salgsledere og butikschefer.

I en pressemeddelelse fredag oplyste Jysk Group, at de har omsat for knap 25 milliarder kroner i regnskabsåret 2016/2017 - mere end nogensinde før. Det gav et resultat før skat på 3,2 milliarder kroner. Begge poster er en forbedring fra sidste regnskabsår.

Lars Larsen, der ejer Jysk Group, pegede netop på de ansatte som den afgørende faktor.

»Jeg er meget tilfreds med resultatet og den store indsats fra de ansatte i Jysk. De har jo den største del af æren for det gode resultat. Samtidig glæder jeg mig over, at Jysk har været i stand til at øge antallet af kunder i vores butikker markant,« siger han i pressemeddelelsen.

»Det bekræfter, at der stadig er et stort behov for fysiske butikker og personlig kundeservice i fremtiden, selv om e-handlen fortsat stiger,« tilføjer han i meddelelsen.

Over for Børsen forklarer Jysk, at bonussen også gælder andre lande udover Danmark, hvor Jysk er repræsenteret.

Bonussen er udregnet efter, hvor godt det er gået i den enkelte butik. De ansatte i hver butik deler otte procent af den omsætningsfremgang, butikken har haft i forhold til året før.

Det betyder, at der i år udbetales mellem 5.000 kroner og 32.000 kroner til de ansatte, der har arbejdet mindst et helt kvartal i regnskabsåret.

Avisen.dk har talt med en af butikscheferne i Jysk, Sanne Nielsen, der er glad for bonus-ordningen.

»Det er jo en ekstra gulerod for os ansatte, at vi bliver belønnet for vores arbejdsindsats. Det skaber et sammenhold og en motivationsfaktor i medarbejderstaben, når vi ved, at vi i sidste ende vil blive belønnet i kroner og øre for vores indsats,« fortæller Sanne Nielsen til Avisen.dk.