Lyt til artiklen

Wolt tager så høje procenter fra restauranterne, at 30 restauranter i Aalborg nu stopper samarbejdet.

De blå Wolt-bude ses overalt i gadebilledet, men snart vil der være færre af dem i Aalborg.

Over 30 restauranter i Aalborg stopper samarbejdet med Wolt fredag klokken 12 på grund af stigende priser og udbringningstjenestens procentsatser. Det skriver DR torsdag.

»Det er presserende lige nu på grund af stigende priser på alt. Bagerierne er lukket ned på stribe, og det er kun et spørgsmål om tid, før takeaway-shops gør det samme,« siger Ann-Britt Pedersen, der ejer pastarestauranten Casa Pazza og er talskvinde for restauranterne, til DR.

Restauranterne mødtes tirsdag og besluttede, at de ville have Wolt til at sænke gebyrerne og procentsatserne.

Ved en bestilling gennem Wolt tager leveringstjenesten 25 til 30 procent af bestillingen fra restauranten. Den pålægger også kunden et leveringsgebyr.

Med de stigende priser kan det ikke hænge sammen, siger Ann-Britt Pedersen til MigogAalborg.dk onsdag. Derfor fjerner restauranterne muligheden for at bestille gennem Wolt fra fredag.

»Vi kan ganske enkelt ikke blive ved sådan her. Selv om Wolt giver en stor omsætning, så er der næsten intet tilbage på bundlinjen, når alt gøres op. Så vi har ønsket at forhandle kollektivt med Wolt om en bedre aftale,« siger hun.

/ritzau/