Flemming Strøm er færdig som vicedirektør i det almennyttige boligselskab KAB.

Den nu tidligere vicedirektør har fratrådt sin stilling, efter afsløringerne om, at han har udnyttet sit job til at komme ind i elnet-selskabet Radius' bestyrelse.

Flemming Strøm benyttede sig af målernumre fra 3000 elmålere i KAB-bygninger til at stemme på sig selv ved forbrugervalget til bestyrelsen.

Bestyrelsen - med bestyrelsesformand John Olsen i front - bakkede i forrige uge op om Flemming Strøms kreative metoder, men efter have kigget nærmere på forløbet er selvsamme bestyrelse altså nu kommet frem til et andet synspunkt på sagen.

Det oplyser KAB i en pressemeddelelse på deres hjemmeside.

'KAB’s bestyrelse har nu haft lejlighed til at drøfte det samlede forløb omkring valget til Radius. På den baggrund har bestyrelsen indgået aftale med Flemming Strøm om, at han fratræder som viceadministrerende direktør', skriver formand John Olsen i pressemeddelelsen.

Det er ikke kun fra sin post i KAB, at Flemming Strøm trækker sig. Han trækker sig også fra sin formandspost i Bolind A/S og som repræsentant i Forenet Kredit. Derudover trak han sig allerede i sidste uge fra sin plads i bestyrelsen i Radius, da kritikken af hans målernumre-trick var på sit højeste.

'Vi må konstatere, at processen med stemmeafgivelser ikke har været i tråd med KAB’s værdier. Jeg har derfor haft en samtale med Flemming Strøm og bedt ham trække sig fra Radius’ bestyrelse. Flemming er fuldt indforstået med dette – og Radius’ bestyrelsesformand er orienteret,' lød det således fra KAB's administrerende direktør, Jens Elmelund, i en pressemeddelelse i sidste uge.

KAB påpeger i pressemeddelelsen, at sagen har fået ledelsen til at indføre en såkaldt 'taskforce', der skal stå for at lave mere klare retningslinjer for, hvad KAB-medarbejdere må og ikke må i forhold til bestyrelsesarbejde.

'Det er en meget vigtig del af vores virke – og noget, boligorganisationerne efterspørger. Derfor vil vi nu gennemgå de enkelte tillidsposter og opstille nogle meget klare retningslinjer for, hvem der kan vælges til hvad – og af hvem,' understreger John Olsen og fortsætter:

'Repræsentantskabet er vores øverste myndighed, så det er her, vi skal beslutte, hvordan vi fremover sikrer den demokratiske, gennemsigtige og ordentlige repræsentation. En repræsentation, som er i tråd med beboerdemokratiet og dermed KAB’s værdier.'

Det er planen, at taskforcens anbefalinger skal fremlægges på KAB's repræsentantskabsmøde i maj måned.