Stark, som forhandler byggematerialer, fordobler sin størrelse, omsætning og medarbejderantal i forbindelse med et opkøb af den tyske byggemateriale-virksomhed Saint Gobain Building Distribution.

Stark Group går altså fra en årlig omsætning på 16,5 mia. kroner til 32 mia. kroner og fra 5.000 til 10.000 ansatte fordelt i seks lande.

Det skriver Stark i en pressemeddelelse.

'Det er intet mindre end en historisk milepæl for Stark Group at træde ind på Europas største marked for byggematerialer,' siger administrerende direktør i Stark Group, Søren P. Olesen, og fortsætter:

'Jeg er overbevist om, at vi kan skabe betydelig værdi for både kunder og ejere. Men i dag er jeg først og fremmest begejstret for at kunne byde de nye medlemmer af Stark Group-familien i Tyskland velkommen.'

I forvejen ejer og driver Stark Group Stark Danmark A/S i Danmark og Grønland, Beijer Byggmaterial AB i Sverige, Stark Suomi OY i Finland og Neumann Bygg AS i Norge med i alt 186 byggecentre og omkring 5.000 medarbejdere på tværs af Norden.

Stark har betalt 335 mio. euro, svarende til lige over 2,5 mia. kroner, for den tyske byggekæde. Stark forventer, at købet bliver godkendt af konkurrencemyndighederne senest ved udgangen af 2019.

Det nye opkøb udvider Stark, så de nu er oppe på 400 byggecentre i Europa.