Stemmestyringsteknologien Google Assistant kan inden for de kommende måneder forstå og snakke dansk.

København. Inden for de kommende måneder vil produkter med Googles android-styresystem kunne forstå, hvad du siger, når du taler dansk - og svare dig.

Tjenesten Google Assistant, der er en stemmestyret assistent på linje med Apples Siri, vil nemlig ved udgangen af 2018 kunne forstå og tale 30 sprog.

Det skriver det amerikanske teknologimagasin The Verge.

Og det er en stor nyhed, vurderer Jens Hummelmose, der er skribent på mediet recordere.dk.

- Det er en meget stor nyhed. Det er den første assistent - ud over Apples Siri - der kommer på dansk.

- Forbrugerne vil kunne tale til deres hjem. Har de Spotify, vil de for eksempel kunne bede Google Assistent om at spille det nyeste album fra Depeche Mode, siger han.

Google Assistant gør det muligt at stille spørgsmål til sine Android-produkter - og få svar. Det kan for eksempel være, hvordan vejret i København i morgen er.

Man kan også bruge tjenesten til at stemmestyre en stor del af husets øvrige elektronik. Det gælder alt fra lyspærer til varmesystemer.

Dansk er et af flere sprog, som den vil kunne tale inden for de næste par måneder.

Googles produktleder for Assistant, Nick Fox, siger til The Verge, at selskabet ikke planlægger at stoppe ved 30 sprog. Det er dog et punkt, hvor Nick Fox synes, at tjenesten "virkelig er blevet global".

Med opdateringen af systemet vil assistenten kunne registrere, hvilket sprog du snakker. Lige nu kan den kun forstå og svare det sprog, som du har indstillet dit Android-produkt til at gøre brug af.

Tjenesten blev introduceret sidste år.

I starten kunne Google Assistant kun engelsk, men siden har den også lært fransk, tysk, italiensk, japansk, koreansk, spansk og brasiliansk portugisisk.

Ifølge The Verge har sprogfærdighederne været et af de områder, hvor Google Assistant har været bag Apples pendant, Siri. Den forstår og taler 20 sprog.

Med udvidelsen af tjenestens sprogfærdigheder vil den kunne snakke med 95 procent af Android-brugerne.

/ritzau/