Torsdag falder der dom i en opsigtsvækkende retssag, der handler om hvilket af to danske slotte, der skal have lov til at kalde sig Kokkedal Slot.

Ejendomsmilliardæren Mikael Goldschmidt, der ejer Kokkedal Slot i Nordsjælland, har slæbt Ankenævnet for Patenter og Varemærker i Sø- og Handelsretten, og torsdag falder der dom i sagen. Goldschmidt vil have ophævet den varemærkeregistrering, som Kokkedal Slot i Nordjylland har, skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.

Det nordjyske slot, der ejes af ægteparret Gorm og Ann Lokdam, fik registreret Kokkedal Slot som varemærke i 2008. Det er en fejl, mener Mikael Goldschmidt, men da ankenævnet ikke er enig, er sagen endt i retten.

Mikael Goldschmidt har fået lavet en meningsmåling, der viser, at de fleste tror, at Kokkedal Slot er beliggende i Nordsjælland.

'Varemærket indeholder stedbetegnelsen 'Kokkedal', og den af varemærkehaver i Nordjylland drevne virksomhed har ikke nogen forbindelse med Kokkedal, der ligger i Nordsjælland i en afstand af hele 461 km fra varemærkehavers virksomhed,' skriver advokat Bjørn von Ryberg fra Absalon, der repræsenterer det nordsjællandske Kokkedal Slot, i påstandsdokumentet.

Her er det nordjyske Kokkedal Slot, der ligger tæt på Brovst - og som dannede rammen om bryllupsfesten, da sangeren Thomas Helmig i 2000 blev gift med Renee Toft Simonsen.
Her er det nordjyske Kokkedal Slot, der ligger tæt på Brovst - og som dannede rammen om bryllupsfesten, da sangeren Thomas Helmig i 2000 blev gift med Renee Toft Simonsen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Vis mere

Det har dog ikke fået ankenævnet til at se anderledes på sagen.

'At nogle forbrugere ifølge Kokkedal Slot ApS har forvekslet Kokkedal Slot i Nordjylland med Kokkedal Slot i Nordsjælland kan ikke føre til vildledning,' skriver nævnets advokat i sagen, Henrik Nedergaard Thomasen fra Kammeradvokaten, i sit påstandsdokument.

Tilbage i 2013 krydsede de to slotte også juridiske klinger. Her krævede ejerne af det nordjyske slot, at det nordsjællandske slot skulle finde sig et andet varemærke. Det skete dog aldrig, da Sø- og Handelsretten ikke fandt, at varemærket var blevet krænket.

Kokkedal Slot i Nordsjælland.
Kokkedal Slot i Nordsjælland. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Vis mere

Rettelse: Tidligere fremgik det fejlagtigt af en billedtekst til denne artikel, at Kokkedal Slot i Nordsjælland ejes af Gorm og Ann Lokdam. Det er forkert. Lokdam-parret ejer Kokkedal Slot i Nordjylland. B.T. beklager fejlen.