Foto: Ida Marie Odgaard

Det omdiskuterede vinfirma Fine Wine Invest er gået konkurs. Samtidig er dets ejer og stifter, Thomas Clausen, erklæret personligt konkurs.

Det skriver Børsen.

Firmaet blev for nylig anmeldt for underslæb af en række investorer, og nu er det så blevet begæret konkurs ved Retten i Roskilde. Foreløbigt er det dog uvist, hvem der står bag begæringen, og hvor mange penge der er i klemme.

Sikkert er det imidlertid, at investor Per Søndergaard Andersen og en anden, foreløbigt anonym, investor for nylig valgte at at politianmelde Fine Wine Invest for underslæb, fordi virksomheden og dens ejer, Thomas Clausen, ikke har betalt investorerne det beløb, som han skylder.

Også i januar blev selskabet ramt af en alvorlig sag, da Erhvervsstyrelsen afviste selskabets regnskab, fordi det var spækket med fejl. Regnskabet viste et overskud på 4,6 mio. kr., men det var blandt andet efter, at personaleudgifter var regnet som en indtægt. Regnskabet viste ikke en eneste udgiftspost.

Da det nye regnskab kom, viste det et overskud på 48.000 kroner. Revisoren konstaterede imidlertid overtrædelser af bogføringsloven, momslovgivningen og kildeskatteloven.

Fine Wine Invest investerer i vine på vegne af deres kunder. Vinene opbevares i London, og når vinen sælges videre, tager Fine Wine Invest en procentdel af kagen af det eventuelle overskud ved handlen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.