Den tidligere direktør i Falck Allan Søgaard Larsen har ikke kun forladt bestyrelsen i Ambu. Han er også færdig som bestyrelsesmedlem i Løkkefonden.

Det oplyser direktør i Løkkefonden Frederik Meyer til B.T.

Ifølge Løkkefonden har Allan Søgaard Larsen selv meddelt, at han trækker sig fra sin post og tillidshverv.

'Det har været en stor glæde for mig gennem syv år at bidrage til projektet med at støtte drenge på kanten via LøkkeFondens store indsats. Det ligger mig stærkt på sinde, at det aktuelle fokus på mig ikke skal påvirke LøkkeFondens virke, og derfor har jeg besluttet at trække mig. Jeg ønsker LøkkeFonden alt det bedste for det fremtidige virke,' lyder en udtalelse sendt til B.T.

Formanden for LøkkeFonden, Solrun Løkke Rasmussen, udtaler: »LøkkeFonden blev stiftet i 2012, og Allan Søgaard Larsen har lige siden opstarten bidraget til, at LøkkeFonden år efter år har kunnet hjælpe hundredvis af drenge fra kanten og ind i fællesskabet. Vi har i alle årene været meget glade for at have Allan med i bestyrelsen. Vi har forståelse for Allans beslutning og vil gerne have lov til, på vegne af fonden og de mange drenge, der har nydt godt af projekterne, at takke Allan for den mangeårige indsats.«

Lars Løkke Rasmussen sammen med Sólrun i New Delhi den 19 januar 2019.AFP.
Lars Løkke Rasmussen sammen med Sólrun i New Delhi den 19 januar 2019.AFP. Foto: MONEY SHARMA
Vis mere

B.T. har forgæves forsøgt at få et interview med Allan Søgaard Larsen.

Allan Søgaard Larsen har de seneste dage fået kritik for sin handlen som chef i Falck og har nu valgt at forlade bestyrelsen i medicoselskabet Ambu med øjeblikkeligt varsel.

Ekstern presserådgiver for Ambu Morten Huse Eikrem-Jeppesen oplyser til B.T., at de ingen kommentarer har til sagen.

Det sker, samme dag som Falck har valgt ikke at anke en afgørelse i Konkurrencerådet, der har afgjort, at selskabet misbrugte sin dominerende position på markedet for ambulancetjenester til at presse konkurrenten Bios ud i 2015 og 2016.

Allan Søgaard Larsen var koncernchef for Falck i perioden 2004 til og med 2016.

I den rolle stod han i spidsen for en - ifølge Konkurrencerådet - ulovlig kampagne, hvor Falck via målrettet og i nogle tilfælde fordækt kommunikation arbejdede for, at selskabet Bios ikke kunne skaffe medarbejdere nok til at leve op til den kontrakt, som selskabet havde vundet fra Falck i Region Syddanmark.

Konkurrencerådet har afgjort, at kampagnen - der blev udført af blandt andre bureauet Advice - var ulovlig og har varslet, at sagen vil blive meldt til Bagmandspolitiet.