God vækst hos legetøjsproducenten Lego har sidste år været med til at give en stor stigning i overskuddet hos Kirkbi-koncernen, der ejer 75 procent af Lego.

Samlet har Kirkbi-koncernen tjent 16,8 milliarder kroner, viser regnskabet, der er offentliggjort tirsdag morgen.

Det er næsten en fordobling i forhold til overskuddet året før på 8,7 milliarder kroner.

- Kirkbi-koncernens resultat for 2019 er meget tilfredsstillende.

- Vi glæder os over resultatet, vel vidende at virkeligheden i dag - tre måneder inde i 2020 - ser ganske anderledes ud på grund af den nedlukning, der er afledt af Covid-19, siger Søren Thorup Sørensen, Kirkbis topchef, i regnskabet med henvisning til udbredelsen af coronavirus.

Ifølge regnskabet er væksten blandt andet drevet af fremgang i både salg og indtjening hos Lego, der er kendt rundt i verden for sine kulørte legeklodser.

Alle Legos markeder oplevede sidste år omsætningsvækst - herunder Kina, hvor væksten var særligt høj.

Det har kastet ekstra penge ned i lommerne på Kirkbi-koncernen, som foruden Lego også har ejerandele i blandt andet Legoland-parkerne på grund af sine investeringer i selskabet Merlin Entertainments.

Kirkbi-koncernen fungerer som en slags pengetank for Kirk Kristiansen-familien, der er blandt de rigeste familier i Danmark.

Både tredje og fjerde generation i Kirk Kristiansen-familien har i dag aktive roller i Kirkbi-koncernen i form af forskellige bestyrelsesposter.

/ritzau/