Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

1000 SAS-piloter går ikke i strejke. I hvert fald ikke natten til onsdag, hvor der var frist for en ny overenskomstaftale mellem dem og flyselskabet.

Der er i stedet indgået en aftale om, at tidsfristen bliver rykket med 72 timer.

Det oplyser den svenske pressechef i SAS, Karin Nyman, til det svenske nyhedsbureau TT.

Over for den norske avis Dagens Næringsliv forklarer den norske rigsmægler i sagen, Mats Wilhelm Ruland, hvorfor der har været hjemmel til at skubbe tidsfristen.

- Det er, fordi det er komplekse spørgsmål, som der skal findes en løsning på, siger han til avisen ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

Med den nye tidsfrist vil der ifølge NTB gå nogle dage, før det står klart, om den omfattende pilotstrejke kan undgås.

Set i lyset af at forhandlingerne har varet i to uger, gør det ikke så meget, at man nu må tage et træk på yderligere 72 timer.

Det siger formanden for SAS-fraktionen hos det svenske pilotforbund, Martin Lindgren.

- Vi har siddet her i to uger og er i dag blevet bedt af mæglerne om at fortsætte i yderligere 72 timer, og det har vi accepteret. Det kræves nu, at vi begge går tilbage til forhandlingsbordet og virkelig forsøger at blive enige. Vi håber, at det lykkes, siger han til TT.

Den midlertidige afblæsning af strejken betyder, at de flyafgange, som er planlagt onsdag, afgår efter planen.

Piloterne er utilfredse med, at SAS ansætter nye piloter på billigere overenskomster i de to datterselskaber SAS Link og SAS Connect.

Finder parterne ikke frem til en aftale, kan det komme til at berøre op mod 30.000 SAS-passagerer om dagen. Det oplyste selskabet mandag aften.

/ritzau/

Andre læser også