SAS havde underskud i august og har tabt 2,8 milliarder kroner siden 1. november sidste år

SAS realiserede et underskud på 638 millioner svenske kroner - svarende til 406 millioner danske kroner- i august.

Det fremgår af en finansiel rapport, som luftfartsselskabet har offentliggjort, og som er et krav i forbindelse med den konkursbeskyttelsesproces, som selskabet befinder sig i.

Dermed kunne SAS ikke helt leve op til de flotte tal fra perioden fra maj til og med juni, hvor det første gang i flere år lykkedes at præsentere et overskud i en kvartalsrapport, og hvor passagertallet var det højeste siden coronanedlukningerne.

Og det er noget skuffende, hvis man spørger aktieanalysechef og luftfartsanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank.

- August er en måned, hvor der både er en del ferierejser, og hvor de forretningsrejsende samtidig vender tilbage, og derfor burde det have været en god måned for SAS.

- Resultatet er givetvis præget af den svage svenske krone og af, at brændstofpriserne er steget med 30 procent over de seneste par måneder. Men det fortæller også, at der er brug for, at nogle af de initiativer, der er gennemført den seneste tid, får effekt, siger han.

Af månedsrapporten fremgår det desuden, at SAS siden 1. november sidste år sammenlagt har haft et underskud på 4,4 milliarder svenske kroner, svarende til 2,8 milliarder danske kroner.

SAS har i sit seneste regnskab stillet sine aktionærer et underskud før skat på mellem fire og fem milliarder svenske kroner i udsigt for perioden fra november sidste år til november i år.

Tirsdag udløb deadline for at indgive bud på ejerskabet af det fremtidige SAS.

Selskabet skal forsøge at rejse 9,5 milliarder svenske kroner i ny kapital for at kunne fortsætte driften.

SAS forventer senere på ugen at kunne fortælle, hvordan kapitalrejsningen er forløbet.

/ritzau/