Regeringen arbejder på en opkvalificeringspakke til dem, der blandt andet under krisen er blevet ledige.

Mange tusinde er blevet arbejdsløse i Danmark som følge af coronakrisen.

Det får nu regeringen til at arbejde på det, den selv kalder for en omfattende opkvalificeringspakke til ledige.

Det fortæller beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

- Vi skal som samfund hjælpe med, at perioden som arbejdsløs bliver brugt bedst muligt.

- Derfor arbejder vi nu på en omfattende opkvalificeringspakke til ledige, der netop skal hjælpe folk godt videre og virksomhederne med de medarbejdere, de har brug for på kort og længere sigt, siger Peter Hummelgaard.

Ministeren kan ikke sige, hvornår han håber at kunne have en politisk aftale på plads.

Han siger blot, at det giver god mening at fokusere på mere opkvalificering, når de politiske hjælpepakker på et tidspunkt bliver udfaset og afsluttet.

Oppositionspartiet Venstre er enig i, at opkvalificering kan være en måde at få ledige tilbage i arbejde. Det siger beskæftigelsesordfører Hans Andersen.

- I den krise vi står i, er det meget svært at finde arbejde. Og vi skal gøre, hvad vi kan, for at tage godt hånd om de mange ledige nu og her, så de kan få fodfæste på arbejdsmarkedet igen så hurtigt som muligt.

- Derfor ønsker Venstre, at vi investerer i en målrettet opkvalificering af de mange danskere, der desværre er blevet ledige på meget kort tid. Venstre er klar til at forhandle, siger Hans Andersen.

Søndag var 180.489 personer meldt ledige.

Det er en stigning på 48.874 siden 9. marts, hvor coronakrisen for alvor begyndte i Danmark.

Alene søndag var der 279 personer, der registrerede sig som ledige. Det var en smule højere end søndagen før, hvor 259 meldte sig ledige.

- Vi har nu i snart to måneder dag efter dag set mange flere mennesker end normalt, der mister jobbet. I går var ingen undtagelse, siger Peter Hummelgaard.

- Det er en markant ændring af hverdagen for hver enkelt. Man mister ikke bare evnen til at kunne forsørge sig selv og familien. For mange er jobbet også en stor del af identiteten.

- Derfor slår en fyreseddel så hårdt, også selv om vi godt ved, at det skyldes coronaen, som holder store dele af verden i et jerngreb, siger ministeren.

For at holde hånden under virksomhederne og deres arbejdspladser er der lanceret en række forskellige hjælpepakker.

En af dem handler om kompensation til virksomheder, der bliver ved med at lønne medarbejdere, selv om de er sendt hjem grundet coronakrisen.

Mere end 31.000 virksomheder har indtil videre søgt om lønkompensation, viste tal fra Erhvervsstyrelsen for nylig.

/ritzau/