Foto: Niels Ahlmann Olesen

Hvis danske butiksassistenter i Intersport og Sportmaster har lidt mere sved på panden end normalt, så er det med god grund. Nu får de to etablerede sportskæder herhjemme nemlig snart hård konkurrence fra Norge.

Den norske sportskæde XXL  - der sælger alt fra sportstøj til fiskegrej på nettet – vil i løbet af i år trænge ind på det danske marked for sportsudstyr, hvor de vil hoste op med ’aggressive priser’.

Det skriver finans.dk.

XXL er Nordens største kæde med sportsudstyr og omsatte sidste år for svimlende 5,1 milliarder kroner.

regetgtrgh

Indkøb

Selvom de de etablerede sportskæder i Danmark får kamp til stregen af den norske opkomling, så skal de ikke give op lige med det samme, lyder det fra ekspert.

»Forhåbentlig kan det være med til at skabe nytænkning i en branche, som har været traditionelt præget, og hvor der ikke har været megen innovation de senere år,« siger Dorte Wimmer, der er detailekspert fra Retail Institute Scandinavia, til finans.dk.

Bag den norske kæde sidder brødreparret Øyvind og Tore Tidemandsen, som nok ikke siger de fleste danskere særligt meget.

Men i virkeligheden står de to norske brødre også bag en anden millionforretning i Danmark. De ejer nemlig i forvejen den danske elektronikkoncern Elgiganten og hele 40 procent af Fona.

Selvom XXL snart er klar til at dresse de danske sportsudøvere op, så har de ingen planer om at åbne fysiske butikker i Danmark lige med det samme. Der bliver i stedet tale om en internetbaseret butik.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.