I over 100 år har Centralpostbygningen ved siden af Københavns Hovedbanegård huset det danske postvæsen, men nu sætter den norske milliardær Petter Stordalen tal på, hvad det koster at forvandle bygningen til et luksushotel.

»Vi kommer ikke til at tjene pengene ind i min levetid, måske i mine børnebørns,« siger Petter Stordalen, ifølge branchemediet Standby.dk.

Han er grundlægger af den norske hotelkæde Nordic Choice Hotels, der tæller knap 200 skandinaviske hoteller.

Rigmanden fortæller, at Nordic Choice Hotels bruger omkring 1,5 milliarder kroner på at ombygge postcentralen, der blev opført i 1912.

Petter Anker Stordalen, norsk hotelejer, ejendomsudvikler og investor. Han ejer blandt andet Skt. Petri Hotel i København.
Petter Anker Stordalen, norsk hotelejer, ejendomsudvikler og investor. Han ejer blandt andet Skt. Petri Hotel i København. Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

Efter planen åbner det nye luksushotel i løbet af 2020 og slår dørene op til 390 værelser og suiter og mødefaciliteter for op til 1.200 gæster.

Petter Stordalen afslørede onsdag, at det kommende hotel, som kommer til at ligge helt centralt i hovedstaden, får navnet Villa Copenhagen.

Navnet skal symbolisere en hjemlig følelse hos gæsterne, lyder det fra milliardæren.

Det nye luksushotel skal have en grøn profil, hvilket indebærer en begrænsning af brug af plastik, reducering af madspild og brug af miljøvenlige rengøringsmidler, lyder det.