I april fløj omkring 320.000 passagerer med SAS. For to år siden havde SAS i april 2,2 millioner passagerer.

SAS fløj med lidt flere passagerer i april end måneden før, men corona lægger fortsat en solid dæmper på flytrafikken.

Antallet af passagerer var i april to procent højere end i marts, viser de månedlige trafiktal. I april fløj omkring 320.000 passagerer med selskabet.

Det er dog fortsat langt efter, hvad SAS normalt har af passagerer i april - hvis man ser bort fra sidste år, hvor coronapandemien også rasede.

I april 2019, hvor SAS endda var ramt af en pilotstrejke, havde selskabet alligevel knap 2,2 millioner passagerer med flyene.

Luftfartsbranchen er blevet hårdt ramt af corona, hvor grænser er lukket, og der er indført rejserestriktioner for at bremse smitten.

Coronavaccinerne tænder dog et lys i mørket for industrien.

- Vi har bemærket, at villigheden til at booke rejser hænger stærkt sammen med vaccinationsniveauet og lempede rejserestriktioner, siger fungerende topchef Karl Sandlund til tallene.

Han har overtaget hjørnekontoret, efter at Rickard Gustafson har sagt op og er skiftet til en lignende stilling hos den svenske kuglelejeproducent SKF.

Det er dog kun midlertidigt. Senest 15. juli begynder hollænderen Anko Van der Werff som administrerende direktør.

Corona har ramt hårdt hos SAS, der med et tab på 6,8 milliarder kroner i seneste regnskabsår fik det største underskud i selskabets 75-årige historie.

Modvinden er fortsat ind i det nye regnskabsår. I første kvartal - november, december og januar - løb underskuddet op i 1,5 milliarder kroner.

Krisen har betydet, at SAS' ejere, der tæller både den danske og svenske stat, har måttet skyde flere penge ind i selskabet.

Den samlede redningsplan havde en værdi af 8,6 milliarder kroner.

Luftfartsselskabet har også måttet ty til fyringer. Antallet af fuldtidsansatte hos SAS er det seneste år halveret fra omkring 10.400 til knap 5000 personer.

/ritzau/