»Jeg tror, forligsmanden burer os inde, til vi er færdige.«

Sådan lyder det tidligt onsdag morgen fra chefforhandleren på det kommunale område, Anders Bondo Christensen, efter forhandlingerne vedrørende en ny overenskomstaftale endnu engang er blevet udskudt i to uger.

Han tror dog ikke, at forhandlingerne vil vare yderligere 14 dage, forklarer han til TV 2.

»Jeg vil nærmere sige, at forhandlingerne er udskudt med to dage. Vi skal alle møde her igen fredag. Det er samme setup, som vi har haft nu,« siger han og fortsætter:

»Vi har fået at vide, at vi skal tage sovepose og tandbørste med, så det er nok et tegn på, at hun vil holde os til den bitre ende. Jeg tror, hun burer os inde, til vi er færdige.«

Midnat var egentlig den endelige deadline for overenskomstforhandlingerne, men natten til onsdag fortsatte de i Forligsinstitutionen i København. Tidligt onsdag morgen - efter 19 timers forhandlinger - oplyste forligsmand Mette Christensen, at hun for anden - og sidste - gang har valgt at udsætte en storkonflikt med yderligere 14 dage.

'Jeg har i dag – efter at have rådført mig med de to øvrige forligsmænd – besluttet, at de varslede arbejdsstandsninger udsættes i indtil 2 uger', oplyser hun i en pressemeddelelse.

Til nyhedsbureauet Ritzau forklarer professor Henning Jørgensen, der er arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, at det er en overraskende beslutning, at forligsmanden for anden gang har udsat den varslede konflikt i yderligere 14 dage. Tidligere har det nemlig været meldt ud, at tirsdag klokken 23.59 var sidste chance for en aftale.

»Så var sidste chance altså ikke sidste chance,« konstaterer han.

Forhandlingerne om nye overenskomster for omkring 750.000 offentligt ansatte har været en langstrakt affære, siden de blev skudt i gang den 12. december. Fra den 1. marts gik forhandlingerne på det kommunale, det regionale og det statslige område ind i sin afslutning, da de gik i gang i Forligsinstitutionen.

Hvis overenskomstforhandlingerne bryder sammen, vil en storkonflikt komme til at lamme store dele af den offentlige sektor. Op mod 500.000 ansatte er udtaget til at strejke eller til at blive lockoutet.

Udskydelsen af forhandlingerne betyder, at strejke kan bryde ud fra den 8. maj og lockout fra den 12. maj.

Der er indkaldt til nye forhandlingsmøder fredag klokken 10.