Efter KB. Hallen blev totalskadet ved en voldsom brand i 2011, genopføres hallen og forventes klar i 2018.

København. I 2013 blev det besluttet, at den nedbrændte K.B Hallen ikke stod til at redde. Man valgte derfor at genopføre en ny hal, som forventes at stå klar i 2018, hvis alt går efter planen.

Her får du et overblik over hallens historie, og hvad vi kan forvente os af den nye hal, som skal stå klar i begyndelsen af 2018:

* Kjøbenhavns Boldklub (KB) blev stiftet 26. april 1876 og med sine 140 års lange historie, er det den ældste fodboldklub på det europæiske kontinent.

* I de første par år blev der kun spillet langbold og senere indførtes fodbold og cricket, og fra 1883 blev der også spillet tennis i hallen.

* Den oprindelige hal blev tegnet af arkitekt Hans Hansen, og indviet i 1938 af kong Christian X.

* I 2011 blev hallen totalskadet ved en brand, som skyldes overophedning af pap, der var anbragt tæt på en halogenlampe.

* K.B Hallen, som var en fredet bygning, havde pligt til at genopføre hallen, men da det stod klart, at man ikke kunne rette op på de voldsomme skader, trak Kulturstyrelsen i 2013 fredningen tilbage.

* I 2015 udvalgte foreningen KB fire arkitektfirmaer, som skulle konkurrere mod hinanden i en arkitektkonkurrence om at genopføre K.B. Hallen.

* Den nye hal, som er tegnet af Christensen & Co., bliver en moderne og æstetisk markant bygning, som er inspireret af den oprindelige ikoniske K.B. Hal.

Kilder: Kjøbenhavns Boldklub, Nordisk Film, Politiken.

/ritzau/