Anders Nikolaisen, som fra 1. januar er manden, der skal styre den stolte fynske skude Jensens Bøfhus mod nye og bedre tider, er en nostalgisk mand.

Omend bøfhuset færdes i et efterhånden stærkt konkurrencefyldt farvand, tror han ikke, at nytænkning og koncept-videreudvikling af den traditionsrige bøfrestaurant er vejen til succes.

I hans optik skal kundernes smagsløg pirres med gamle dyder og det, som Jensens Bøfhus altid har gjort.

»Vi skal fokusere på den gode gæsteoplevelse. Gør man det, går man ikke galt i byen. Og det vil rygte sig. Vi skal ikke lave lave en revolution,« siger Anders Nikolaisen til B.T.

Store bøffer til små priser skal stadig være det gennemgående koncept for Jensens Bøfhus, siger den kommende direktør. Vis mere

»Det fremtidige Jensens skal tilbage til nogle af grundværdierne, som er værdi for pengene. Store bøffer til små penge i hyggelige omgivelser. Det er hjørnestenene i vores forretning, og det tror vi på, er det, som folk vil have,« fortsætter den kommende direktør.

Den kommende Jensens-direktør er ikke helt grøn, når det kommer til bøffer. Og slet ikke Jensens bøffer.

Anders Nikolaisen har både en fortid som driftschef for Jensens Bøfhus i Danmark og som driftsdirektør for koncernen i Sverige. Herfra var han med til at åbne det norske marked.

Men siden Anders Nikolaisen forlod Jensens for fire år siden, er der sket meget for den tidligere danske bøfgigant.

I 2017 lød underskuddet i koncernen på 163 millioner kroner, og siden 2012 har Jensens Bøfhus været nødsaget til at dreje nøglen på hver tredje restaurant.  Vis mere

Virksomheden er nemlig ikke så gigantisk længere, og siden 2012 er hver tredje restaurant lukket.

Ifølge TV2 Fyn har Jensens Bøfhus på tre år tabt flere end 300 millioner kroner, og i 2017 lød underskuddet i koncernen på 163 millioner kroner.

Alligevel tror den kommende direktør på, at Jensens Bøfhus nok skal vende skuden og genvinde terræn på det danske kulinariske landkort.

»Vi står lige nu på et grundlag af 3,5 mio. gæster, der kom ind for at spise sidste år. Det er et godt udgangspunkt at bygge videre på, synes jeg,« siger Anders Nikolaisen og fortsætter:

»Konkurrencen er hård på vores marked. Det er vi klar over. Men det er godt. Det er med til at holde os skarpe, når vi hele tiden bliver kigget i kortene af samtlige mennesker, der træder ind ad døren i vores forretning,« siger han.

Anders Nikolaisen forsikrer i samme åndedrag de ca. 1.000 Jensens Bøfhus-ansatte, hvoraf mange har set det ene bøfhus lukke efter det andet, at de ikke behøver frygte for deres fremtid:

»Jeg tænker, at de 1.000 dygtige søde mennesker, som vi har ansat - dem, der bærer os igennem hverdagen - er absolut nødvendige for restaurantens succes, og derfor kan de også godt regne med at have et job hos Jensens i fremtiden.«

I dag er der 23 Jensens Bøfhus-restauranter i Danmark.