Med de nye ruter til blandt andet Napoli og Madrid flyver Norwegian direkte fra København til 61 byer.

Rejselystne danskere får til sommer ti ekstra destinationer at vælge mellem i Norwegians katalog.

Luftfartsselskabet har oplevet en større efterspørgsel på flyrejser i sommerperioden og lancerer derfor ti nye ruter fra Københavns Lufthavn fra sommersæsonen 2023.

Det oplyser luftfartsselskabet i en pressemeddelelse.

Derudover skruer Norwegian også op for antallet af afgange på nogle eksisterende ruter i sommersæsonen.

Dermed øges kapaciteten samlet set med omkring 450.000 sæder i Københavns Lufthavn i sæsonen, der løber fra april til oktober.

»Den sommersæson, vi netop har lagt bag os, har vist, at rejselysten i de nordiske lande er ganske høj, og vi forventer, at den udvikling fortsætter i 2023,« siger koncerndirektør Magnus Maursund i meddelelsen.

De nye destinationer er Bologna, Palermo og Napoli i Italien, Madrid og Tenerife i Spanien, Bordeaux i Frankrig, Manchester i Storbritannien, Porto i Portugal, Pula i Kroatien og Vilnius i Litauen.

Blandt de destinationer, som det norske luftfartsselskab øger antallet af afgange til, kan nævnes den tjekkiske hovedstad, Prag. Her skrues der op fra fem til ni ugentlige afgange fra Københavns Lufthavn.

Norwegian oplyser i samme ombæring, at man nu er i gang med at rekruttere »cirka 120 nye ansatte til den københavnske base«.

/ritzau/