Salling Group, der ejer Føtex, Netto og Bilka, fjerner opgaver centralt. Dermed ryger 200 stillinger.

200 stillinger bliver nedlagt hos Salling Group, der blandt andet ejer Føtex, Bilka og Netto.

Det oplyser Salling Group i en pressemeddelelse.

Der er tale om stillinger i administrationen, som arbejder med blandt andet it, indkøb, marketing og kommunikation.

Ifølge Salling Group står cirka 130 ansatte til at få en fyreseddel, mens omkring 70 vil blive tilbudt et andet job.

Administrerende direktør Per Bank betegner manøvren som en tilpasning, hvor der bliver rykket opgaver centralt ud lokalt. Det skal skabe luft til investeringer.

- Desværre betyder tilpasningen, at vi må tage afsked med dygtige kolleger, som jeg gerne vil takke for hver især at have ydet en rigtig stor indsats.

- Vi gennemfører en målrettet indsats for at hjælpe alle i deres søgen efter job. Vi håber selv at genansætte så mange som muligt, når der atter viser sig åbninger i Salling Group, siger Per Bank i pressemeddelelsen.

Han uddyber, at besparelserne skal bruges til at sikre, at Salling Group fortsat kan konkurrere med de andre kæder i detailhandlen, der tæller blandt andet Kvickly, Superbrugsen, Lidl og Aldi.

Per Bank understreger, at der ikke er planlagt flere ændringer i koncernens organisation.

Salling Group forventer efter sparerunden fortsat at levere "et solidt resultat for 2019". Sidste år fik koncernen et overskud på knap 1,4 milliarder kroner.

Ud over supermarkedskæder ejer Salling Group også stormagasinkæden Salling, Fætter BR, webshoppen Wupti og har licenser til at drive kaffekæden Starbucks og burgerkæden Carl's Jr. i Danmark.

Samlet har Salling Group 48.000 ansatte på tværs af Danmark, Polen og Tyskland. De 35.000 er ansat i Danmark.

/ritzau/