Tre år efter, at Netto lancerede døgnåbne butikker, er der blot 14 af dem tilbage. Ekspert vurderer, at flere døngåbne supermarkeder har længere udsigter herhjemme.

Da Netto åbnede på Rådhuspladsen i København for fire år år siden, lød meldingen, at butikken aldrig lukkede igen.

Københavns første døgnåbne discountforretning var en realitet, og dermed var det slut med at ty til 7-Eleven eller andre kiosker i nattetimerne.

Og selv om Netto ifølge kæden selv havde overraskende mange besøgende ud på de sene og tidlige timer, har kæden nu valgt at forkorte åbningstiderne for mange af butikkerne, der før var døgnåbne.

Vis mere

»Det gik godt i første og anden runde, og i tredje ryk gik det knap så godt, men om morgenen og aftenen har vi haft en del kunder. Derfor har vi nu ændret butikkernes åbningstider til 6-24,« siger landedirektør Brian Seemann til B.T.

Da de døgnåbne Netto'er blev lanceret, lød begrundelsen, at personalet kunne bruge nattetimerne til at fylde varer op, mens der ikke var så mange kunder.

»Vi skal reelt ikke bruge hele natten til at fylde varer op,« erkender Brian Seemann i dag.

Tilbage er kun 14 døgnåbne butikker på landsplan. 215 butikker har åbent 8-22, mens 271 har længere åbent, eksempelvis 7-23 eller 6-24. Alle de tidligere døgnåbne butikker er i sidste kategori.

Ifølge detailhandelsekspert Bruno Christensen tager Netto ganske enkelt bestik af, at der ikke er mange kunder midt om natten. Han mener, det har længere udsigter med længere åbningstider i supermarkederne herhjemme.

»Det er i hvert fald ikke aktuelt foreløbig med døgnåbne butikker. Det er ved at finde sit leje med de åbningstider, der er i øjeblikket,« siger han.

Helt så pessimistisk er Netto ikke.

»Vi regulerer hele tiden op og ned. Når vi ser på udlandet, har butikkerne generelt længere åbent. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at der kommer længere åbningstider. Også i provinsen,« siger Brian Seemann.