Lyt til artiklen

Magien hos Netcompany set fra et investorsynspunkt ser ud til at være forsvundet, skriver økonom.

It-selskabet Netcompany straffes hårdt af investorerne efter offentliggørelse af årsregnskab. Selskabets aktie falder cirka 22 procent kort efter børsåbning.

Magien hos Netcompany set fra et investorsynspunkt ser ud til at være forsvundet. Det siger Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet.

- 20 procent er mere end en kurslussing. Det er nærmest en knockout, når man samtidig tager historien med i udviklingen, lyder det.

- Men jeg synes også, at det er en meget hård dom over et - i mine øjne - let skuffende regnskab.

Ifølge Per Hansen er det blandt andet selskabets forventninger til det nye år, som er medvirkende til at sende aktien ned.

- Investorerne ser ikke ud til at kunne gennemskue de forventninger, som Netcompany har præsenteret for i år.

- På den ene side kan forventningerne se forsigtige ud. På den anden side er de måske realistiske nok set i lyset af den underafkøling, som formentlig vil ramme den europæiske økonomi, siger han.

Netcompany leverer it-løsninger til både private og offentlige institutioner, for eksempel skolenetværket Aula og smittestop-appen under coronakrisen.

Selskabet forventer en omsætningsvækst på mellem 8 og 12 procent i 2023. I 2022 oplevede man en organisk vækst på 15 procent.

Udsigterne er baseret på en forventning om, at Europa vil befinde sig i en recession i det nye år, skriver selskabet onsdag i sit regnskab.

- Det forventes også, at recessionen vil føre til flere "vent og se"-situationer relateret til beslutninger om, hvornår der skal igangsættes nye projekter med vores kunder, som potentielt vil have negativ indflydelse på omsætning.

De dæmpede forventninger kommer efter et år, hvor der fortsat har været fart på den fremadstormende virksomhed.

I 2022 omsatte man for 5,5 milliarder kroner. Det er 53 procent mere end året før.

Det skyldes ikke mindst opkøbet af det luxembourgske selskab Intrasoft, der blev annonceret for et års tid siden, og som nu er en integreret del af koncernen under navnet Netcompany-Intrasoft.

/ritzau/