Lyt til artiklen

Den danske milliardær Mikael Goldschmidt har hentet Lene Espersen ind i sit ejendomsimperium.

Her har den tidligere toppolitiker fået en plads i bestyrelsen af moderselskabet.

»Det er en meget stor glæde for mig og familien, at Lene Espersen nu indtræder i bestyrelsen for M. Goldschmidt Holding,« siger Mikael Goldschmidt:

»Jeg er overbevist om, at Lene vil bidrage med både viden og netværk forbundet med fremtidens krav til erhvervslivet – i tillæg til indsigt i erhvervspolitiske rammevilkår og den politiske proces forbundet hermed.«

Det fremgår af en pressemeddelelse, at Lene Espersen vil indtræde i bestyrelsen i juni 2022.

Hun har tidligere været formand for Det Konservative Folkeparti og minister, men siden sit farvel til dansk politik i 2014 har hun været direktør i Danske Arkitektvirksomheder.

Ifølge Finans.dk kan det blive en særdeles indbringende tjans for den tidligere toppolitiker af få plads i Goldschmidt-bestyrelsen.

For sidste år blev der udbetalt 9,6 millioner kroner i honorarer til deling mellem de seks bestyrelsesmedlemmer, uden at den præcise fordeling dog fremgår.

At Lene Espersen nu kommer med i bestyrelsen af  M. Goldschmidt Holding-koncernen betyder, at der nu her er syv medlemmer i stedet for seks. De øvrige bestyrelsesmedlemmer er: Mikael Goldschmidt, Jens Peter Toft, Anne-Sofie Goldschmidt, Daniel Goldschmidt, Peter Winther og Christian Richter.

Økonomisk Ugebrevs seneste oversigt over Danmarks rigeste personer, placerede Mikael Goldschmidt sig på en 54.-plads med en formue på 3,3 milliarder kroner.