Restaurantkæden Jensens Bøfhus bløder millioner. Derfor vil ejer, Palle Skov Jensen, angiveligt sælge ud af sin kostbare kunstsamling i et desperat forsøg på at få grønne tal på bundlinjen.

Det erfarer Børsen fra flere kilder.

Palle Skov Jensen er udover at være en succesfuld forretningsmand også ejer af en Skandinaviens største og mest kostbare kunstsamlinger - men det kan snart være fortid.

I et forsøg på at skaffe kapital til at drive sin underskudsramte restaurantkæde videre, vil den fynske millionær og bøfkonge nemlig angiveligt sælge ud af sin dyrebare samling af kunstværker.

Hverken Torben Frigaard Rasmussen, der for nyligt indtrådte som bestyrelsesformand eller Palle Skov Jensen selv, har dog ønsket at udtale sig om frasalget til Børsen.

Heller ikke Christina Wilson, som Palle Skov Jensen har ansat til at indrette adskillige af sine restauranter med kunsten, ønsker at kommentere på sagen - ej heller hvor stor en formue millionæren har kunst for.

Omsætningen i Jensens Food Group, der står bag Jensens Bøfhus, er faldet voldsomt de seneste år. Af det seneste regnskab fremgik det, at bøfhuset indkasserede et tab på hele 31 millioner kroner i 2016.

Det betyder, at koncernen siden 2013 har lidt et tab på 130 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Anne Linnet har fundet 38 år yngre kæreste.

Bøfhuset har efterhånden brugt så stor en del af den en gang så velpolstrede millionkapital, at de lever på nåde hos banken SEB, hvor kæden har en gæld, der i 2016 var på 230 millioner.

For at forsøge at afhjælpe krisen har Palle Skov Jensen de seneste år lukket en del af kædens restauranter, skiftet ud i ledelsen og forsøgt at sælge ud af ejendomme. Nu er turen tilsyneladende kommet til hans dyrebare samling af kunstværker.

Ejer af Jensens Bøfhus, Palle Skov Jensen.
Ejer af Jensens Bøfhus, Palle Skov Jensen. Foto: Pressefoto
Vis mere