Torsdag kunne Finans afsløre, at milliardæren Anders Holch Povlsen har betalt for at flyttet en kommunal vej væk fra sit gods i Aarhus. Nu viser det sig også, at han også har haft fingeren med i spillet i andre offentlige anliggender.

Hans virksomhed Bestseller har nemlig været drivkraften bag lukningen af en nyrenoveret, offentlig rasteplads ved modekoncernens hovedkvarter i Brande.

Det skriver Finans.

Angiveligt ønskede Bestseller rastepladsen lukket, fordi de over en længere periode har været utilfredse med mængden af affald og de overnattende lastbilchauffører på rastepladsen.

Bestseller har indvilliget i at betale for udsmykningen af to motorvejsrundkørsler, som ligger tæt ved Bestsellers hovedkvarter - men kun, hvis rastepladsen blev nedlagt.

Nedlæggelsen sker, efter teknik- og miljøudvalget i Ikast-Brande Kommune har stemt kravet igennem. To stemte dog mod forslaget. Én af dem er Kirsten Hoffmann (S).

»Det var vanvittigt og absurd at lukke den rasteplads. Vi har i længere tid vidst, at Bestseller følte sig generet af rastepladsen og har forsøgt at håndtere det problem ved at renovere rastepladsen og indføre andre tiltag. Men det var alligevel ikke nok,« siger hun til Finans.

Ifølge Kirsten Hoffmann brugte Ikast-Brande Kommune sidste efterår 250.000 kroner på at renovere rastepladsen, mens der blev indført tidsbegrænsning for parkering, og det blev besluttet at finde midler til at flytte pladsen. På trods af renoveringen og de nye tiltag, ønsker modekoncernen dog stadig rastepladsen lukket.

Dette sker på trods af, at det ifølge Finans fremgår af sagsfremstillingen, at der er behov for en holdeplads, og at en nedlæggelse vil betyde, at man i stedet vil benytte rabatten til parkering.

I slutningen af oktober blev rastepladsen midlertidigt lukket og indhegnet i et halv år, indtil det kommende teknik- og miljøudvalg træffer en afgørelse om rastepladsens permanente skæbne.

Det er denne rasteplads, som Bestseller ønsker lukket: