Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den danske vindmøllegigant Vestas har sat gang i den store sparerunde.

Vestas fyrer 275 medarbejdere verden over. Her af er cirka 75 af de afskedigede ansatte i Danmark, inklusiv 45 på firmaets fabrik i Lem.

Det står i en intern mail med titlen 'Vestas tilpasser aktiviter og organisation til de meget omskiftelige markedsforhold', ledelsen i Vestas mandag har sendt ud til medarbejderne.

Her står også, at Vestas aflyser 800 planlagte ansættelser.

Fyringerne er ikke eneste besparelser.

I mailen står også, at Vestas skal mindske nye salgsaktiviteter i markeder, hvor firmaet ikke forventer ordrer og installationer i 2022 og 2023.

I slutningen af mailen står følgende:

'I Danmark igangsættes forhandlinger med relevante medarbejderrepræsentanter nu, og vi forventer at have afklaring for de berørte medarbejdere i slut marts.'

Så medarbejderne i Vestas ved altså snart, om de er fyret eller ej.

»Det vi har informeret om internt, er, at vi laver en afstemning mellem vores aktiviteter og organisation i forhold til de strategiske prioriteter, vi har,« siger Anders Riis, der er kommunikationschef i Vestas.

Samlet tjente Vestas 1,3 milliarder kroner i 2021. Det var en del lavere end de 5,7 milliarder kroner, Vestas tjente året før.

»Dels har vi flaskehalse og forstyrrelser i leverandørkæden, dels har vi inflation på råvarepriser og transport. Og som tredje punkt så er der krigen i Ukraine efter Ruslands invasion,« siger Anders Riis.

Andre læser også