70.000 ansatte i den danske gigantvirksomhed A.P. Møller-Mærsk modtager et brev, som er underskrevet af topchefen Søren Skou.

Baggrunden er den højaktuelle sexisme-debat.

I brevet til virksomhedens over 70.000 ansatte, slår Søren Skou fast, at Mærsks værdier er bygget på respekt og værdighed for alle mennesker, og den hæderkronede virksomhed ikke vil acceptere krænkende adfærd. Det skriver Børsen.

»Personligt betyder det meget for mig. Vi har alle et ansvar for at skabe en inkluderende kultur, der er fri for diskrimination, chikane og mobning. Lad os bruge dette historiske øjeblik til at reflektere, lytte til hinanden og sammen sikre, at vi passer på os selv og vores kolleger ved at stå sammen mod chikane,' skriver topchefen ifølge Børsen i brevet.

Søren Skou skriver ikke noget om, hvorvidt der er eller tidligere har været problemer med sexisme hos A.P-Møller-Mærsk.

Men han kommer med en klar opfordring til virksomhedens mange ansatte.

At de enten skal anmelde det eller gå direkte til den nærmeste chef, hvis de oplever upassende opførsel, chikane eller diskrimination på arbejdspladsen. Søren Skou skriver videre, at hans dør også står åben.

Sexisme-debatten blev for alvor skudt i gang herhjemme, da den kendte tv-vært Sofie Linde tog bladet fra munden på direkte tv.

Under dette års Zulu Comedy Galla fortalte hun om flere episoder på både DR og TV 2.

Siden har debatten om sexisme på arbejdspladsen bredt sig som ringe i vandet. Især i mediebranchen.

Adskillige kvinder er stået frem med beretninger om en udbredt sexisme-kultur på store danske medier som Ekstra Bladet, TV 2 og DR.

De beskylder også mediehusenes ledelser for at have dækket over mandlige medarbejdere, som er gået over grænsen.

Også politikere på Christiansborg har åbent fortalt om en usund kultur præget af stereotype kønsroller.