Lyt til artiklen

Overskuddet var ikke i nærheden af det forrige.

Men alligevel får familien bag Lars Larsen Group et pænt og solidt trecifret millionbeløb i udbytte efter seneste regnskab.

Ifølge Børsen kan dynekongens efterkommere hive i alt 869 millioner kroner ud – det svarer til en fjerdedel af overskuddet efter skat.

Beløbet er dog mindre end efter forrige regnskab, hvor familien fik udbetalt 1,3 milliarder kroner.

Arvingerne efter Lars Larsen ejer hver 16,5 procent af Lars Larsen Group: Det er sønnen Jacob Brunsborg, datteren Mette Brunsborg og børnebørnene Christian og Christine Birk Brunsborg samt Line og Søren Hansen Brunsborg. Den sidste procent ejes af Lars Larsens Jysk Fond, skriver Børsen.

Og der er efterhånden mange penge på kistebunden.

På den seneste liste over Danmarks rigeste fra 2022 placerede familien sig på en fjerdeplads med en formue 48,3 milliarder kroner. Det kan du se mere til i videoen øverst i artiklen

Selvom overskuddet i Lars Larsen Group ikke kunne måle sig med det forrige, satte omsætningen faktisk rekord for 2021/22-regnskabet. Det landede på 44 milliarder kroner.

Det faldende overskud vækker dog ikke bekymring hos topledelsen i koncernen, der består af en stribe forskellige selskaber foruden giganten Jysk: Ilva, Bolia.com, Letz Sushi, Sofacompany og feriecenteret Himmerland.

For det var især på investeringsfronten, at der var røde tal.

Koncernchef Jesper Lund siger til Finans.dk, at man i selskabet tager det »stille og roligt. Det ændrer ikke på vores strategi eller investeringslyst«.