Kronprinsesse Mary modtager en hæderspris på en konference for kvindelige erhvervsledere 16. maj.

København. 16. maj modtager Kronprinsesse Mary en hæderspris på en konference for kvindelige erhvervsledere.

Prisen får hun for at forbedre kvinders vilkår i Danmark og i udlandet.

Det oplyser stifteren af konferencen "Womenomics Business Conference CPH", Tine Arentsen Willumsen i en pressemeddelelse.

- Vores Kronprinsesse gør personligt et utrolig stort og forbilledligt arbejde internationalt for at forbedre kvinders vilkår, og det ønsker vi at hædre med The Womenomics Global Impact Award.

Womenomics Business Conference CPH har de seneste tre år uddelt priser til kvindelige ledere, der er ekstraordinære rollemodeller, og som kæmper for kvinders rettigheder og ligestilling.

- Vi ønsker flere synlige kvindelige rollemodeller, og ved at trække de gode eksempler frem og anerkende deres imponerende indsats håber jeg, at vi er med til at styrke dette, siger Tine Arentsen Willumsen.

Ud over kronprinsessen modtager den radikale politiker Ida Auken også prisen "The Womenomics Influencer Award 2017" for sit arbejde med Sirikommissionen.

Hun belønnes for her at sætte fokus på, hvad kunstig intelligens og digital disruption vil betyde i den nære fremtid for vores arbejdspladser, økonomi og samfund.

Den tredje prismodtager i år bliver Pia Vemmelund, som er administrerende direktør for rejsesitet Momondo. Hun modtager prisen "The Womenomics Leadership Award 2017" for sit ledelsesarbejde.

Erhvervskonferencen løber af stablen for fjerde gang den 16. maj.

Blandt de tidligere ni prismodtagere er den tidligere politiker Connie Hedegaard, debattør og rådgiver Soulaima Gourani, samt erhvervskvinde Stine Bosse.

/ritzau/