Selv om Skare Meat Packers er under konkursbehandling, fortsætter sagen om manglende sporbarhed på kød.

Konkurser i Skare-koncernen stopper ikke sagen hos Fødevarestyrelsen.

Det skriver FødevareWatch.

Den eneste forskel er, at styrelsen nu forhandler med kurator og ikke med ledelsen i kødforarbejdningsvirksomheden Skare Meat Packers.

- Der står stadig 256 tons kød på frost, det er der ikke ændret på, og hvad der skal ske med det, er vi fortsat i gang med at finde ud af. Men uanset hvad skal det kød håndteres, siger Michael Rosenmark, der er chef for Fødevarestyrelsens Rejsehold til FødevareWatch.

Onsdag blev otte selskaber i Skare-koncernen taget under konkursbehandling. Heriblandt Skare Meat Packers og Århus Slagtehus.

Michael Rosenmark forventer, at styrelsen skal på besøg hos Skare i næste uge.

Her bliver det klart, om virksomhedens ledelse har indleveret tilstrækkelig dokumentation for sporbarheden på den store mængde frossent kød, som blev beslaglagt af Fødevarestyrelsen under et kontrolbesøg 8. december 2022.

Skare Meat Packers havde indtil 1. februar 2023 til at indsende den nødvendige dokumentation.

Efter kontrolbesøget i december politianmeldte Fødevarestyrelsen virksomheden for tre forhold vedrørende blandt andet manglende sporbarhed.

Sagen har fået flere supermarkedskæder til at stoppe samarbejdet med koncernen - heriblandt Salling Group og Rema1000.

Coop-slagteriet Hilton Foods stoppede ifølge Politiken allerede samarbejdet med Skare Meat Packers i slutningen af 2020.

Det skyldtes, at virksomheden ikke kunne fremvise tilstrækkelig dokumentation på sporbarhed i tide. Det bekræfter Jacob Pedersen, nordisk direktør i Hilton Foods, over for Politiken.

Fødevarevirksomheder har pligt til at kunne spore deres produkter et led frem og et led tilbage. Det betyder, at de skal anføre, hvor produkterne kommer fra, og hvor de bliver solgt til.

Systemet skal gøre det lettere at tilbagetrække og tilbagekalde produkter samt modvirke svindel.

Konkurserne i Skare-koncernen har allerede konsekvenser for flere hundrede medarbejdere.

Til Finans oplyser Gunner Herman Straarup, der er fællestillidsmand, at konkursen vedrører 261 timeansatte medlemmer af Fødevareforbundet NNF samt omkring 100 administrative medarbejdere i Skares hovedkvarter i Vejen.

/ritzau/