Normalt slås de om markedsandele og de millioner af kroner, som danskerne dagligt bruger i supermarkederne.

Men de to dagligvaregiganter Salling Group og Coop slår sig nu sammen med brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd for at aflevere et utvetydigt budskab til Christiansborg-politikerne.

Står det til ejerne bag kæderne Bilka, Føtex, Netto, Kvickly, Brugsen, Fakta og Irma, skal alle butikker, barer, tankstationer og kiosker - kort sagt alle, der sælger tobak i Danmark - skjule de sundhedsskadelige produkter for kunderne.

Derfor bør politikerne gøre det lovpligtigt at gemme cigaretter væk, så de ikke er synlige, lyder budskabet ifølge dr.dk.

»Vi opfordrer klart Folketinget til at lave en simpel lovgivning, som påbyder butikkerne at gemme tobakken enten nede under disken eller bag et skab, så den ikke er synlig i butikken,« siger John Wagner.

Han er administrerende direktør i De Samvirkende Købmænd.

Mange supermarkeder skjuler allerede tobakken, men hvis ikke der lovgives, kan kiosker eksempelvis fortsætte med synligt salg, og det er ikke 'fair', lyder det.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) kalder det en god ide med skjulte cigaretter, men hun er ikke enig i, at lovgivning nødvendigvis er påkrævet, siger hun til DR.