»Da opkaldet var færdigt, løb jeg op i omklædningsrummet, og så brød jeg fuldstændig sammen.«

Sådan fortæller indehaver af Clausens Fiskehandel i Aarhus, Jakob Clausen, om et overrumplende opkald, han fik onsdag i påsken.

I den anden ende af røret havde Kongehusets hofmarskal fortalt en særlig nyhed, som den aarhusianske fiskemand skulle holde hemmelig.

Hemmeligheden var, at P. Clausens Fiskehandel A/S var udnævnt til Kongelig Hofleverandør.

»Vi stod med butikken fuld af kunder midt i påskesalget, da han ringede. Jeg begyndte at ryste lidt i benene. Jeg havde svært ved at forstå det,« fortæller Jakob Clausen til B.T.

Den glædelige nyhed skulle han holde hemmelig indtil offentliggørelsen på Dronningens fødselsdag lørdag 16. april.

Men 'fatter' Søren Clausen, som Jakob Clausen har overtaget forretningen efter, kunne han alligevel ikke lade være med at ringe til.

»Han blev meget rørt og stolt. Siden han startede, har han haft en drøm om at blive Kongelig Hofleverandør. Han har altid fortalt mig, at det er noget, man skal være stolt af,« siger fiskehandleren.

Jakob Clausen er den femte generation, der står for fiskebutikken i Aarhus. Clausens Fiskehandel blev etableret i 1888 og er kendt som Danmarks ældste fiskehandel.

»For mig har det rigtig stor betydning, og det er et prædikat på, at vi leverer en ordentlig kvalitet og god service.«

»Det er ikke mange virksomheder i Danmark, der har æren af at kunne kalde sig Kongelig Hofleverandør,« lyder det fra en glad Jakob Clausen.

Den store anerkendelse har også fået Jakob Clausen til at tænke en ekstra gang på de tidligere generationer på Aarhus Havn, der har banet vejen for forretningen i dag.

»Det lyder overromantiseret, men jeg har da stået ude på terrassen og kigget op på stjernerne og tænkt på, om de er stolte af mig og min far.«

Det har hele tiden været hans ønske at gøre 'fatter' stolt og tryg. Og så er det hele medarbejderstabens fortjeneste, slår Jakob Clausen fast.

»Nogle af mine ansatte begyndte også at græde af stolthed.«

Men det nye prædikat kommer ikke til at ændre på formen i forretningen.

Det giver en særlig signalværdi, men indholdet vil være det samme fremover, lover fiskemanden.

»Det kan mærkes i kroppen, at du har fået et ordentligt skulderklap, men vores forretning bliver jo ikke anderledes af den grund. Men det signalerer noget bestemt, og det er vi stolte af.«

Dronning Margrethe fejrede sin 82-års fødselsdag på Marselisborg Slot i weekenden. Her var der naturligvis også fisk fra Clausens Fiskehandel på bordet.