I videoen kan du se den tidligere ejer af Juicy Burger, Henrik Boserup.

Den kendte burgerkæde Juicy Burger - eller blot JuicyB - lukker.

Det skriver restauranten selv på sin Facebook.

»Ja I har hørt rigtigt. Rygterne er sande. Vi lukker Juicy.«

Burger-kæden, der aktuelt har to restauranter - én i Kødbyen og én ved siden af Palads i København - blev stiftet i 2013 af den danske kok Henrik Boserup med et mål om at gøre op med, at burgere blot var fastfood og McDonalds.

I 2015 købte den danske rigmand Lars Seier sig ind i projektet med store planer om, at der skulle åbnes 10 nye burgerrestauranter over de næste år. Det blev dog kun til to.

Men nu fem år efter åbningen, må Juicy Burger dreje nøglen om.

Lars Seier begræder lukningen på sin Facebook-profil, hvor han erkender, at investeringen ikke er gået som planlagt.

»Selvom det er den bedste burger, jeg har nogensinde smagt, må jeg erkende, at det ikke er lykkedes at få udviklet og skaleret JuicyB på den måde, vi havde håbet og forventet, og derfor vil jeg hellere fokusere på mine øvrige aktiviteter i restaurationsbranchen,« skrev Lars Seier tirsdag aften.

I det seneste regnskab fra 2016 tabte Juicy B, som kæden nu hedder, fire millioner, mens egenkapitalen skrumpede fra 2,5 til 1,5 millioner. Det er uvist, hvor mange millioner Lars Seier skød ind i forretningen i sin tid.

Tilbage i efteråret forsøgte man ellers at skifte lidt ud i toppen af Juicy B, da Henrik Boserup trådte fra som administrativ chef for i stedet at dedikere sine kræfter til at udvikle menukortet. Den nye direktør blev islændingen Valdimar Geir Halldórsson, der tidligere været en del af ledelsesteamet hos en anden burgerbar i København, Tommis Burger Joint, der har haft pæn succes.

I dag optræder Valdimar Geir Halldórsson nu som ejer af 75 procent af burgerkæden. Hverken Lars Seier eller Henrik Boserup står på listen over ejere.

Henrik Boserup har blandt andet arbejdet som kok på Søllerød Kro og D'Angleterre. Han brugte næsten et helt år på at udvikle burgeren, hvor bollen alene tog tre måneder at perfektionere.