Efter et sløjt år for restaurantkæden Gorm's Pizza har bagmændene nu taget konsekvensen.

Samarbejdet med fødevaregiganten Orkla er minimeret kraftigt, og det er nu stifterne af Gorm's Pizza der her generobret magten i foretagendet.

Deriblandt kendiskokken Gorm Wisweh, der i sin tid startede pizzaeventyret sammen med Christian Madsen, der efter en pause nu har genoptaget rollen som administrerende direktør.

»Vi må være ærlige at sige, at det ikke er gået, som vi havde håbet. Derfor har allesammen omkring bordet sagt, at der skal noget andet til fremover. Den hårde vækststrategi har ikke fungeret. Tallene taler jo deres eget sprog, så i bakspejlet må vi nok erkende, at vi slog et for stort brød op,« siger han til Finans.

Omsætningen voksede godt nok i seneste regnskabsår med 90 millioner kroner, men det samlede regnskab viser et underskud på 9,4 millioner kroner.

Derfor er Orkla nu blevet købt ud, så de er gået fra at eje 67,7 procent af aktierne til 19,9 procent. Efter tre år som aktiemajoritetsejer giver firmaet dermed magten tilbage til stifterne, som har stået for opkøbet.

Christian Madsen siger til Finans, at der vil ske store ændringer i måden, selskabet drives på. I stedet for Orklas eksplosive vækst, skal tingene 'føles rigtigt', og man vil generelt gå mere med hjertet end exceludregninger.

Orkla erklærer sig fuldt ud tilfredse med tingenes udvikling, skriver de i en pressemeddelelse.

»Vi tror på, at stifterne vil arbejde videre med at udvikle Gorm’s til gavn for brandet og de danske forbrugere, mens vi følger med fra sidelinjen og koncentrerer os om vores andre forretningsområder,« skriver Nilüfer Sahin, kommunikationsdirektør for Orkla i Danmark.

Gorm's Pizzas ansigt ud til er Gorm Wisweh, som er blevet en regulær kendiskok de seneste år. Han har blandt andet medvirket i tv-programmerne 'Vild med dans' og 'Over Atlanten', ligesom han er fast gæst i TV 2's Go-programmer.