I videoen herover fortæller Jesper 'Kasi' Nielsen om Amazing Jewelry efter åbningen af den første butik på Strøget i København.

Opsigtsvækkende slagsmål med både smykkegiganten Pandora og Skat. Og brud med Endless Jewelry, som efterfølgende gik konkurs.

Den kendte entreprenør Jesper 'Kasi' Nielsen har haft sit at slås med de sidste par år, men nu er han i fuld gang med et nyt verdensomspændende smykkeprojekt Amazing Jewelry, hvor ambitionerne er høje. Tårnhøje.

»Målet er klart. Vi vil gerne se en Amazing-butik i alle større malls og high streets i hele verden,« siger Jesper Nielsen til Børsen om sit nye firma, der selv designer og producerer guld- og sølvsmykker.

Jesper 'Kasi' Nielsen har store ambitioner med Amazing Jewelry.
Jesper 'Kasi' Nielsen har store ambitioner med Amazing Jewelry. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Blot et år efter dannelsen af firmaet er der 34 Amazing-butikker i 11 lande, og ifølge entreprenøren fra den københavnske vestegn har smykkeselskabet allerede solgt franchiselicenser, så butikker kan bruge brandet, for 90 mio. kr. i lande over hele verden. Senest har Jesper Nielsen underskrevet en aftale, som indebærer, at der over de næste otte år åbner 248 Amazing-butikker i Hong Kong og Mexico.

Men det er blot begyndelsen, fortæller Jesper Nielsen til BT over telefonen fra Tyskland, hvor han onsdag var med til åbningen af en ny Amazing-butik.

»Min ambition er, at Amazing bliver et verdensomspændende brand med over 5.000 butikker spredt over hele kloden i løbet af 10-20 år. Det er det, vi arbejder hen imod hver dag. Potentialet er enormt, og vi stopper ikke op, før det er blevet indfriet,« lyder det fra den kendte entreprenør, som tirsdag var i Belgien og torsdag flyver til Dubai for at åbne nye Amazing-butikker.

»Jeg har snart guld- eller platinkort hos alle flyselskaberne,« griner han.

Allerede næste år forventer Jesper Nielsen at åbne 100 nye butikker, og derefter er det målsætningen at fordoble antallet af nyåbninger - hvert eneste år.

Det er noget af et comeback for den Danmarkskendte entreprenør, som forlod sit tidligere firma Endless Jewelry i februar 2016 efter at være kommet på kollisionskurs med de øvrige ejere, blandt andet i forbindelse med en sag om returnering af usælgelige smykker.

Jesper 'Kasi' Nielsen forlod Endless Jewelry i februar 2016.
Jesper 'Kasi' Nielsen forlod Endless Jewelry i februar 2016. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Jesper Nielsen fortæller, at bruddet på det tidspunkt havde været længe undervejs, fordi idéen om et helt nyt smykkekoncept begyndte at forme sig i hans hoved allerede i foråret 2015.

»Jeg fik idéen efter nogle samtaler med en god, spansk kammerat på min terrasse på Mallorca. Han fortalte mig om den model Zara (spansk tøjkæde, som er blevet en kæmpe succes på verdensplan, red.) er bygget op efter. Det gjorde mig tændt på idéen om at lave noget lignende i smykkebranchen, hvor det er en helt ny forretningsmodel,« siger Jesper Nielsen.

Kort fortalt ejer Amazing Jewelry ikke de butikker, som sælger smykkerne. I stedet sælger de rettighederne til at bruge brandet og sælge smykkerne til erhvervsdrivende over hele verden. Som en del af aftalen sikrer Jesper Nielsen sig også 10 procent af butikkernes omsætning i såkaldte 'royalties'. Forretningsmodellen muliggør ifølge Jesper Nielsen en eksplosiv vækst, idet Amazing Jewelry hurtigt kan komme ud på markeder over hele verden uden, at der skal bruges store summer på driften af de enkelte butikker. Og det er en model, der passer til Jesper Nielsens personlighed.

»Min styrke er at udvikle et brand. Jeg er entreprenøren, der farer verden rundt for at skabe kontakter og starte noget op – ikke direktøren, der sidder i sit jakkesæt på et kontor og detailstyrer virksomheden eller tjekker aktiekursen,« siger han.

Som konsekvens af den sag Skat har kørt mod Jesper Nielsen siden 2012, har han for at beskytte sig mod en lignende sag i fremtiden valgt at oprette Amazing Jewelry i Schweiz. Han afviser, at alpelandets lavere selskabsskat har spillet en rolle i den forbindelse.

Jesper Kasi Nielsen foran Østre Landsret i forbindelse med skattesagen imod ham.
Jesper Kasi Nielsen foran Østre Landsret i forbindelse med skattesagen imod ham. Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere