Den norske sports- og fritidskæde XXL lover, at der er mange penge at spare, når XXL åbner for deres webshop for danske kunder i løbet af 2016.

Det er meget ambitiøse udmeldinger, der kommer fra virksomhedens administrerende direktør, Fredrik Steenbuch. Han fortæller blandt andet til finans.dk, at XXL kan sælge deres varer for mellem 10-20 procent billigere end de konkurrerende forretninger på det danske marked.

d

»Vi er mere end klar til priskrig. Vores første ambition er at blive størst på nettet, men nethandel alene kan ikke gøre os til markedsleder inden for sportsudstyr. Derfor skal vi også overveje at åbne fysiske butikker i Danmark,« siger Fredrik Steenbuch til finans.dk.

XXL har forretninger i både Norge, Sverige og Finland. Sportskæden er grundlagt af de samme folk, der var med til at grundlægge Elgiganten. Og hvis der kommer fysiske butikker i Danmark, så bliver det af samme størrelse som Elgiganten.

Konkurrent frygter ikke XXL
I Danmark er Sport 24 den nyeste store kæde inden for sportsudstyr. BT har tidligere spurgt direktør Henrik Bruun om, de frygter konkurrencen fra XXL.

»Man skal passe på med at sige, man ikke er bekymret, når der kommer nye spillere til. Når det så er sagt, betragter vi os ikke umiddelbart som direkte konkurrenter til dem, da en stor del af deres udvalg består af fritids- og jagtudstyr, hvilket ikke er noget, vi rigtig gør os i,« siger han og tilføjer, at de selvfølgelig har tænkt sig at følge med i udviklingen.

d

Skulle det alligevel ende med en priskrig blandt butikkerne, slår Henrik Bruun fast, at Sport 24 kan konkurrere. Om det dog når så vidt, er han knap så sikker på.

»De vil kun være på nettet, og der er i forvejen så mange andre butikker, som måske kan sælge deres varer til en lav pris. Og så meget billigere er deres varer ikke – det, jeg umiddelbart har set, har ikke ligget lavere end, når vi har tilbud på vores varer.«

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.