Tyskland er et af de største markeder for danske virksomheder, og derfor rammer det ekstra hårdt, når de nye restriktioner træder i kraft.

For når de tyske restriktioner træder i kraft onsdag den 16. december, så bliver Jysk nødt til at lukke knap 1.000 butikker ned i Tyskland.

Det skriver mediet Finans.

De nye restriktioner betyder nemlig, at al detailhandel lukker ned, og hvis tyskerne skal nå at købe deres julegaver i fysiske butikker, så skal det ske inden onsdag.

Lige nu har Jysk lukket butikker i Slovakiet, Grækenland samt i dele af Italien svarende til cirka 100 butikker, og onsdag lukker yderligere 1.000. Jysk har omkring 3.000 butikker på verdensplan.

»Beslutningen betyder, at vi i Tyskland fra onsdag og de kommende uger kun kan sælge online. Tysklands størrelse gør det naturligvis frustrerende. Men der er jo ikke noget at gøre, når det tiltag tages i brug i kampen mod covid-19 og smittebølgen. Så retter vi selvfølgelig ind,« understreger Rune Jungberg Pedersen, der er kommunikationsdirektør i Jysk.

Jysk er langt fra den eneste danske virksomhed, som står til at blive påvirket af de kommende stramme tyske restriktioner.

Modefirmaet DK Company, Pandora, Ecco og Bestseller er også blandt dem, der står til at blive ramt af coronaens opblusning igen.

De nye tyske restriktioner gælder frem til 10. januar og restriktionerne gælder for hele landet.