Den danske cykelvirksomhed Mate Bike får tiltrængt kapital fra prominente investorer.

Virksomheden, der har søskendeparret Julie Kronstrøm Carton og Christian Adel Michael som ejere, har haft en turbulent periode, og bare i 2020 tabte hovedkoncernen 54 millioner kroner.

Det skriver Børsen.

Nu er der dog håb forude. En ny investorer og flere eksisterende investorer har sammenlagt skudt 5 millioner euro ind i virksomheden. Det er svarende til 37 millioner kroner.

Crowdfundig: Så mange mio. har danske projekter fået. MATE. bike har DK-rekord. Her søskendeparret Christian Adel Michael, og Julie Kronstrøm Carton med deres sammenfoldelige el-cykle "Mate"
Crowdfundig: Så mange mio. har danske projekter fået. MATE. bike har DK-rekord. Her søskendeparret Christian Adel Michael, og Julie Kronstrøm Carton med deres sammenfoldelige el-cykle "Mate" Foto: Linda Kastrup
Vis mere

Her er der blandt andet tale om den amerikanske rapper Jay-Z, der for anden gang i år skyder penge ind i firmaet gennem investeringsfonden Marcy Venture Partners, mens Chanel-arvingen David Wertheimer har købt sig ind i det danske selskab gennem investeringsfonden Mirabaud Lifestyle Impact and Innovation.

Han er en del af familien Wertheimer, der ejer modedynastiet Chanel. Ifølge Bloomberg er de verdens syvende rigeste familie.

»Mirabaud har mange stærke brands i deres portefølje, så det er med til at løfte os og gøre potentielle nye samarbejder lettere. Det er dygtige folk, så det gør selvfølgelig, at vi står stærkere som et internationalt brand med dem,« siger medstifter Julie Kronstrøm Carton.

Virksomheden blev stiftet i 2016 og har siden haft flere kendte investorer. Heriblandt skuespilleren Millie Bobby Brown, der er kendt fra Netflix-serien 'Stranger Things', og Jessica Chastain, som blandt andet har spillet med i 'Zero Dark Thirty'.

Søskendeparret bag Mate, som blev stiftet i 2016, hedder Christian Adel Michael og Julie Kronstrøm Carton.
Søskendeparret bag Mate, som blev stiftet i 2016, hedder Christian Adel Michael og Julie Kronstrøm Carton. Foto: PR-foto
Vis mere

I de seneste år har virksomhedens omsætning raslet ned, og så sent som i sidste måned rejste virksomhedens revisor 'betydelig tvivl om selskabets mulighed for at fortsætte driften.'

I år vil virksomheden komme med en ny satsning, som er en ladcykel. Indtil videre har Mate Bike solgt elcykler, der skiller sig ud ved at være bygget med store, tykke dæk. Elcyklerne koster mellem 13.000 kroner op til cirka 20.000 kroner.