155 investorer mener, at Danske Banks daværende topchef Thomas Borgen vildledte dem i hvidvasksag.

155 institutionelle investorer mener, at Danske Banks tidligere topchef Thomas Borgen fra februar 2014 vildledte dem om forholdene i bankens estiske filial.

Derfor sagsøger de Thomas Borgen for 2,7 milliarder kroner, oplyser advokatfirmaet Deminor i en meddelelse på sin hjemmeside. I meddelelsen lyder det:

- Deminor har afleveret en stævning 20. februar i Retten i Lyngby på vegne af 72 juridiske personer, der repræsenterer 155 institutionelle investorer, som søger erstatning for skader i størrelsesordenen 2.671.293.763,87 kroner fra Danske Banks tidligere direktør.

Deminor-partner Edouard Fremault bekræfter til Ritzau, at kravet i første omgang udelukkende er rettet mod Thomas Borgen.

Ifølge Berlingske, der først berettede om meddelelsen, er de 155 investorer især kapitalforvaltere og pensionsselskaber.

Der er tidligere rettet en lang række krav om erstatning fra Danske Bank som følge af en sag om formodet hvidvask i bankens estiske filial.

I alt er der rejst krav for 7,6 milliarder kroner mod banken.

Men Deminor nævner også i sin meddelelse, at banken og revisorer og tidligere medlemmer af bankens ledelse også er blevet "notificeret" om kravet.

Det betyder ifølge Edouard Fremault, at investorerne forbeholder sig retten til at inddrage banken, revisorerne og andre medlemmer af den tidligere ledelse til som ansvarlige parter i deres sagsmål.

/ritzau/