Når ansatte vælger selv at sige deres job op, skyldes det oftest utilfredshed med chefen.

Det skriver A4 Nu.

Omkring hver femte af dem, der frivilligt har skiftet job, peger på chefen som årsag.

Det viser en undersøgelse blandt 1500 erhvervsaktive danskere, som analysefirmaet Voxmeter har lavet sammen med konsulentfirmaet Ballisager, der arbejder med rekruttering og karriererådgivning.

Utilfredshed med chefen er en mere udbredt årsag til at gå end for eksempel lang transporttid, kedelige arbejdsopgaver og løn.

Det negative syn på chefen går især på, at vedkommende har skabt et dårligt arbejdsmiljø. Det svarer tre ud af fire, der har skiftet job.

»Man begynder at få et billede af intrigante chefer, som for nogles vedkommende ikke burde være chefer,« siger direktør Morten Ballisager fra konsulentfirmaet Ballisager til A4 Nu.

»Nogle af dem er måske for dårlige til at bygge bro mellem forskellige grupperinger af medarbejdere, fordi de ikke kan se bort fra, hvem de selv bedst kan lide. Og så ser vi stadig en del, der bliver forfremmet på grund af faglig formåen, og ikke fordi de er gode chefer, især inden for salg og marketing,« siger han.

Blandt faggrupper er det især sælgere, der har kvittet jobbet på grund af chefen.

Den årsag angiver tre ud af ti sælgere, der har sagt op.

Ifølge Morten Ballisager er relationen til chefen så betydningsfuld, at det er fornuftigt at se sig om efter et andet arbejde, hvis den ikke fungerer.

Inden for det offentlige har 28 procent sagt op og har angivet utilfredshed med chefen som årsag.

I den anden ende er it-branchen den gruppe, hvor færrest forlader jobbet på grund af chefen.

Her har 12 procent peget på chefen som grunden til, at de valgte at søge andre græsgange.

/ritzau/