Jacob Jensens fiskerestaurant var tilbage i 2014 omdrejningspunktet i en strid om retten til navnet Jensen med restaurantkæden Jensens Bøfhus på den ene side, og Jacob Jensen på den anden.

»Det er stille og roligt heroppe. Jeg laver det, jeg interesserer mig for, og jeg er ikke blevet multimillionær, men betaler stadig af på sagens omkostninger.«

49-årige Jacob Jensen var hovedperson i en af nyere tids mest omtalte sager, da Jensens Bøfhus i 2014 sagsøgte Jacob i en strid om navnet Jensen. Sagen endte i højesteret, hvor Jensens Bøfhus i sidste ende fik medhold i, at Jacob ikke måtte kalde sin restaurant i Sæby for Jensens Fiskerestaurant.

Men hvad den landsdækkende restaurantkæde vandt i retten, tabte de derimod i kunder. Sagen fik nemlig danskernes sind i kog, og mange var af den holdning, at mastodonten trynede den lille mand fra Sæby.

»Der var meget fokus to-tre uger efter sagen kørte, men så var det heller ikke større. Det er jo en sæsonrestaurant, så jeg er jo bare afhængig af, om solen skinner,« fortæller han.

Navnestriden blev på mange måder symbolet på den nedtur, som allerede startede året forinden i 2013, hvor Jensens Bøfhus efter mange års optur præsenterede det første af mange årsregnskaber med blodrøde tal på bundlinjen.

Og det underskud har siden vokset sig så stort, at koncernens revisor tilbage i juni i år var ude og sætte spørgsmålstegn ved virksomhedens fremtid i et interview med Børsen.

»Men jeg tror ikke, at vores sag har meget betydning. Der er jo kommet mange andre spillere på banen, og det tror jeg har været hovedårsagen. Jeg har ondt af Palle Skov (Ejeren af Jensens Bøfhus, red.), der har knoklet så mange år, som han har,« siger Jacob Jensen og tilføjer:

»Jeg har aldrig følt ondskab over for Jensens Bøfhus med den her sag. Det er ærgerligt for dem, at det smuldrer mellem fingrene, og jeg tænker egentlig bare på det personale, som det får konsekvenser for. Det er en kedelig historie.«

For Jacob Jensen har sagen ikke fyldt synderligt meget, siden der blev sat et punktum tilbage i 2014. For i Sæby er sagen nok mindre interessant, end hvad den er i København, tænker han. Derfor har han indtil nu også undveget spørgsmål, der vedrører den dengang meget omtalte sag.

»Jeg er jo bare en ganske almindelig fiskehandler, og jeg lever stille og godt her i Sæby.«

Jacob Jensen har fortsat sin restaurant i Sæby Havn. I dag hedder den bare ikke Jensens Fiskerestaurant længere, men derimod Jacobs Fiskerestaurant.

BT har forsøgt at få en kommentar fra adm. direktør i Jensens Bøfhus Dorte Gleie.